Sala de premsa

Notes de premsa

SHAAMS participa a l’Hora del Planeta

El projecte té com a objectiu definir i implementar polítiques estratègiques que potenciïn l’energia solar a la Conca Mediterrània.

27/03/2015

El proper 28 de març, entre les 20.30 y las 21.30, moltes ciutats apagaran els llums dels seus edificis més emblemàtics durant l’Hora del Planeta. Es tracta d’una iniciativa a nivell mundial de WWF contra el canvi climàtic, a la que també s’han sumat organitzacions, empreses i particulars.

A Barcelona l’esdeveniment s’està preparant des del gener, amb l’organització de tallers educatius sobre energies renovables a diferents escoles de la ciutat, gràcies al programa SHAAMS (Strategic Hubs for the Analysis and Acceleration of the Mediterranean Solar Sector). El projecte, liderat per la Cambra de Barcelona, té com a objectiu definir i implementar polítiques estratègiques que potenciïn l’energia solar a la Conca Mediterrània.

Les sessions formatives s’han realitzat a joves d’entre 12 i 16 anys per conscienciar-los sobre les energies alternatives i, específicament, sobre l’energia solar. Els estudiants, a més de la formació teòrica, han realitzat reportatges sobre els edificis més sostenibles de Barcelona i vídeos sobre l’energia solar.

El projecte SHAAMS té una durada de 36 mesos i forma part del programa ENPI CBCMED de la Unió Europea, que és l’instrument de finançament de la Política de Veïnatge.

El proper 28 de març l’educació també estarà present a les diferents activitats que s’organitzaran a la ciutat de Barcelona, com tallers, conta-contes, concerts, performances i visites guiades a la Fàbrica del Sol.
L’Hora del Planeta va néixer a Sidney el 2007 i en aquesta edició s’ha aconseguit que s’uneixin 10.000 ciutats de 172 països, milers d’empreses, centres educatius i entitats que se sumen a la iniciativa per demostrar que és possible un futur basat en les energies netes.
A més, aquest any és especialment important en la lluita contra el canvi climàtic perquè el proper mes de desembre, a París, els governs de tot el món han d’aprovar un acord que permeti controlar el canvi climàtic.