Sala de premsa

Agenda

Dijous 27 de febrer de 2020

11:00 h

Casa Llotja de Mar
Pg. d’Isabel II, 1 Barcelona

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, obrirà les sessions del Cambra Tech Spirit

#CambraTechSpirit

La Cambra de Barcelona organitzarà les jornades Cambra Tech Spirit, en el marc de la iniciativa Tech Spirit Barcelona, i posarà sobre la taula temes tecnològics i digitals tractats des d’una òptica tranversal. Les jornades esdevindran una oportunitat per debatre aquells aspectes que van un pas més enllà i que esdevenen iniciatives incipients i en ple procés de transformació. Concretament, les jornades versaran sobre la revolució del Blockchain, les últimes novetats en tecnologia espacials, el futur de la mobilitat i les smartcities, i els reptes de la indústria 4.0.

La inauguració tindrà lloc al Saló de Contractacions el proper dijous, 27 de febrer, a les 11h i comptarà amb la intervenció del Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i del president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell.

El programa d’activitats que se celebrarà durant tot el dia a la Casa Llotja de Mar és el següent:

Blockchain Spirit
11h a 20h | Saló de Contractacions
Discussió de la mà d’experts i empreses reconegudes del sector sobre què suposa la revolució del Blockchain i què significa aquesta tecnologia per a l’Internet del futur, com ens afectarà com a societat i quina aplicació té per al teixit empresarial català.

 

L’era de les constel·lacions LEO
11h a 20h | Saló de Cònsols
Gegants tecnològics com Amazon, Google, Virgin i Facebook estan treballant per llançar en baixa òrbita (LEO) milers de satèl·lits amb l’objectiu de poder ampliar les connectivitats i monitoritzar l’observació de la Terra. Desenes d’experts debatran durant la jornada el present i futur dels beneficis que en poden extreure d’aquesta nova tecnologia.

 

Catalunya com a hub d’emprenedoria industrial
11h a 20h | Saló de Cònsols
Les economies fortes són aquelles en què el sector industrial té un pes rellevant en el PIB. Catalunya té el potencial de convertir-se en un referent de la creació de noves empreses d’alt valor afegit, que acabin sent un hub d’emprenedoria industrial. Reflexionarem amb administracions, centres de recerca, empreses, inversors i startups industrials.

 

Smart Cities. Mobilitat 5G
11h a 20h | Saló de Durat
La mobilitat és un factor determinant per al metabolisme de les ciutats. La qualitat de vida de les persones està condicionada per com ens movem i relacionem amb l’espai urbà. Les oportunitats econòmiques d’un territori depenen de com s’hi resolen les necessitats de moviment de mercaderies i de persones. Tractarem quins són els principals projectes de mobilitat en els quals està immersa la ciutat de Barcelona.