Sala de premsa

Agenda

Divendres 22 d'octubre de 2021

09:00 h

La Llotja de Mar

Les oportunitats econòmiques de la Nova Economia de l’Espai, a debat a La Llotja de Mar de Barcelona

#NewSpace

Aquest divendres, 22 d’octubre, La Llotja de Mar acull la jornada New Space Economy 2.0, que reunirà representants d’empreses dels sectors aeroespacial i tecnològic, universitats i institucions per debatre les oportunitats econòmiques de la Nova Economia de l’Espai, tendències i nous models de negoci que pot oferir. 

L’acte comptarà amb la participació de la presidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, i el Secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer. Així mateix, la jornada serà conduïda per Anna M. Sánchezvicepresidenta primera de Telecos.cat i CEO ITimes Advisers. 

Durant la jornada també s’exposaran les novetats de l’Estratègia New Space de Catalunya amb Dani Marco, director general d’Innovació i Economia Digital. 

Què és la Nova Economia de l’Espai? 

La New Space és una nova filosofia que trenca amb el concepte tradicional de l’Espai en mans exclusivament d’agències governamentals i grans multinacionals, protagonitzada per pimes i startups del sector aeroespacial que treballen amb independència dels governs i pressupostos molt menors als dels grans contractistes, fet que els permet ser més flexibles i àgils. 

Aquest gir en la concepció de l’Espai suposa la supressió de les barreres d’entrada que històricament han existit a la indústria aeroespacial i la possibilitat de desenvolupar projectes més barats però amb aplicacions igualment beneficioses per a la societat com els nanosatèl·lits, les telecomunicacions 5G i l’observació de la Terra i el clima per lluitar contra el canvi climàtic. 

IMPORTANT  

Atès que l’acte se celebrarà presencialment, us agrairíem que per qüestions d’aforament confirméssiu la vostra assistència a: premsa@cambrabcn.cat