Sala de premsa

Notes de premsa

15 empreses s’impliquen en l’FP Dual a Igualada de la mà de la Cambra i Ensenyament

Les empreses participaran en la formació i la inserció laboral dels alumnes durant el segon curs del cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment electromecànic que comença al setembre a l'Institut Milà i Fontanals d'Igualada

Els Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central i la Cambra de Comerç de Barcelona han impulsat una col·laboració amb 15 empreses de diversos sectors de la indústria de la transformació, per promoure i desenvolupar, amb formació dual, el cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment electromecànic a l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada. 

 

El centre educatiu anoienc compta amb 15 places per aquests estudis de formació professional en règim dual. Organitzats en un grup, els estudiants rebran durant dos cursos acadèmics una formació de 2.000 hores. D’aquest total, aproximadament el 33% de la durada del cicle (660 hores) tindrà lloc a l’empresa, o bé com a formació en el centre de treball (350 hores) o bé com a activitat regulada mitjançant un contracte per a la formació i l’aprenentatge, un contracte a temps parcial amb vinculació formativa o qualsevol altra modalitat. Les empreses col·laboradores –de diversos àmbits-, participaran en la formació i la inserció laboral dels alumnes durant el segon curs d’aquest itinerari de la Formació Professional Dual (FP Dual) que es començarà a impartir al setembre. 

 

Fruit de la col·laboració en l’impuls de la FP Dual amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona va iniciar fa 9 mesos una campanya informativa arreu de la seva demarcació amb empresaris de diferents sectors econòmics, interessats en conèixer els mecanismes d’aplicació de l’FP Dual. Durant les trobades, s’ha facilitat informació sobre les premisses bàsiques de la implantació de l’FP Dual a les organitzacions, fent especial èmfasi en la preparació i l’acompanyament necessaris per tal d’acollir-se a aquesta modalitat de formació, compatible amb els sistemes tradicionals de formació en l’entorn professional.