Sala de premsa

Notes de premsa

7 empreses participen en una missió internacional al Marroc i Algèria

La Cambra de Barcelona fomenta la internacionalització a través de missions a l’exterior, amb l’objectiu d’establir lligams entre empreses catalanes i empreses locals de Casablanca, Oran i Alger.

14/03/2015

La Cambra de Comerç de Barcelona fomenta la internacionalització a través, entre d’altres accions, de les missions. L’objectiu és fomentar els lligams entre empreses catalanes i estrangeres, i contribuir amb la seva internacionalització.

Aquest cap de setmana, la missió porta a empresaris catalans fins al nord d’Àfrica, on Marroc i Algèria representen un motor important per al continent. Les ciutats de Casablanca, Oran i Alger rebran la visita d’empresaris de Catalunya per arribar a acords comercials, entre els que destaquen acords d’importació i distribució.

Marroc i Algèria es troben en un moment d’expansió i modernització amb una gran varietat de sectors per poder-ne treure rendiment. En el cas del Marroc, la voluntat del seu govern es diversificar la seva economia potenciant les relacions amb les empreses espanyoles, un factor clau per poder establir sinèrgies empresarials positives.

A més, les empreses espanyoles tenen una experiència sobre el terreny marroquí en sectors clau de la seva economia avalada a nivell internacional. Finalment, l’estabilitat econòmica que els dos països mostren al món és un altre factor a favor. Per contra, existeixen factors, com la lentitud burocràtica o l’excessiva dependència d’aquestes economies amb el sector primari, que poden representar un problema afegit.

Entre les empreses que han viatjat amb la Cambra de Barcelona hi trobem Grupo Damm, ECOPIPE, Luis Oliveras SA, Argal, Tecnoplus o Telic Group, entre d’altres. Moltes d’elles busquen acords amb empreses de sectors com el logístic, l’agroalimentari o l’industrial i poder expandir el seu negoci cap a l’exterior.

Les missions de la Cambra de Comerç de Barcelona entren dins de la línia d’actuació del Pla d’Acció Internacional (PAI15), ideat pel Consell de Cambres de Catalunya, amb l’objectiu de fomentar la sortida a l’exterior de les empreses. La següent missió serà a Colòmbia i Panamà al maig.