Sala de premsa

Notes de premsa

Barcelona és l’aeroport per sobre de 40 milions de passatgers que més creix a Europa

L’aeroport de Barcelona passa de la desena a la setena posició europea en volum de passatge total, per davant dels seus principals competidors europeus.

Barcelona és l’aeroport per sobre de 40 milions de passatgers que més creix a Europa

L’Aeroport de Barcelona – El Prat creix cap a tots els mercats en els primers 9 mesos de l’any. Barcelona és l’aeroport per sobre de 40 milions de passatgers que més creix a Europa (+11%), avançant als seus competidors, com Londres-Gatwick, Munic i Roma, passant de la dècima a la setena posició del ranking d’aeroports europeus en termes de passatge. Barcelona consolida la seva posició com a 5a ciutat europea en tràfic origen i destí, molt a prop ja de Moscou.

Forta competència entre les low cost, amb Ryanair i EasyJet creixent notòriament per sobre de Vueling. Excepcional creixement de la companyia Norwegian (+ 50%) a causa de la seva aposta pel mercat nacional i europeu on, preparant l’obertura dels vols de llarg radi a Barcelona, ja és la quarta aerolínia de l’aeroport superant per primera vegada a Lufthansa, Iberia i Air Europa.

Barcelona creix en gairebé totes les destinacions intercontinentals per sobre de la mitjana espanyola, guanyant quota de mercat. També s’experimenta un fort creixement del trànsit cap a Amèrica del Nord a causa de les noves rutes i freqüències, així com del passatge amb Llatinoamèrica. Així mateix, s’incrementa la quota de mercat cap a Àsia-Pacífic on Barcelona es el primer aeroport d’Espanya, on ja representa prop del 45% del passatge espanyol d’origen i destinació.