Sala de premsa

Notes de premsa

Barcelona presenta Magnific Places, el projecte de promoció i lobby per impulsar les zones d’excel·lència comercial

El projecte proposa l'adhesió en una primera fase de zones comercials de 5 ciutats: Barcelona, Madrid, Màlaga, Sant Sebastià i Palma de Mallorca.

21/11/2022

La Covid-19 ha servit per posar de manifest i accelerar tendències que ja s’havien establert, com és la pèrdua de visitants i l’atractiu d’alguns centres comercials urbans. Tot això reflecteix la necessitat de repensar la proposta de valor que ofereixen algunes zones comercials, presentant una experiència global, diferenciada i atractiva als clients, amb l’objectiu d’augmentar el tràfic de qualitat que vulgui descobrir-les.  

Davant d’aquesta situació, la Unió d’Eixos Comercials i Turístics, Barcelona Oberta, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, van plantejar la necessitat de treballar en la creació de zones d’excel·lència comercial. Per això, han desenvolupat Magnific Place, una inciativa de promoció i de lobby que posa en valor aquelles àrees comercials amb serveis i productes excel·lents, diferenciades i singulars, adreçades a un públic de qualitat, cultural, sostenible i socialment respectuós.

Aquesta iniciativa ha obligat a començar per la formulació de com han de ser aquestes zones excel·lents i quins serveis haurien d’oferir. En aquest sentit, els objectius específics i inicials del projecte són: establir uns indicadors que permetin identificar una zona com d’excel·lència comercial, tant per la seva configuració territorial, mix de producte o accions de promoció i/o dinamització; identificar experiències pilot de ciutats espanyoles que puguin representar i exemplificar aquests indicadors; assentar les bases per unir esforços entre territoris i per crear projectes, generar sinergies i atraure clients i turistes de qualitat; compartir informació i generar col·laboracions entre ciutats per a posicionar les seves zones d’excel·lència comercial; fer lobby per defensar aquestes zones com activitats econòmiques que són i promoure la seva projecció turística, i per últim, materialitzar tot això en un projecte continuat amb un pla d’acció, una planificació de màrqueting i comunicació i un pla de viabilitat a futur 

En aquesta primera fase, s’hi han proposat cinc ciutats espanyoles per formar part de la xarxa –Barcelona, Madrid, Màlaga, Sant Sebastià i Palma de Mallorca- i des de l’organització fan extensiva la invitació a formar-ne part altres zones d’excel·lència comercial tant d’Espanya com del territori internacional, per enriquir i intercanviar tendències i pràctiques de qualitat en retail. 

Aquest projecte s’emmarca en el Programa de Comerç Minorista que gestionen les Cambres de Comerç espanyoles i està cofinançat per la Secretaria de Estado de Comercio Interior del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea. 

Més sobre Barcelona Oberta  

Barcelona Oberta és la unió de 23 eixos comercials turístics que comparteixen una visió del paper econòmic i social del retail de la ciutat, i representen el turisme de compres. Formen part de Barcelona Oberta: 

Agrupació de comerciants i industrials de Barceloneta – ACIB 

Associació comerciants del carrer Pelai Centre i Rodalies 

Associació Rambla Catalunya i Travessers 

Associació Amics del Passeig de Gràcia 

Associació Fundació El Molino FEM 

Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i Plaça Catalunya 

Associació de comerciants Born Comerç 

Associació comerciants Gaudí Shopping 

Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial 

Associació de Comerciants l’Illa Diagonal 

Associació Diagonal Barcelona 

Associació de Comerciants FEM Raval 

Associació Front Marítim Barceloneta 

Centre Comercial Arenas 

Centre Comercial Diagonal Mar  

Centre Comercial Westfield Glòries 

Eix Comercial Sagrada Família 

El Corte Inglés  

Federació d’associacions de Barnacentre 

Porxos del Port 

Sant Antoni Encants  

Unió de comerciants Som Sant Antoni   

Xarxa de Comerç Divers de Barcelona 

 

Més sobre la Cambra de Comerç de Barcelona 

La Cambra de Comerç de Barcelona ofereix serveis transversals a les empreses i a les persones autònomes tot contribuint-ne al seu impuls i desenvolupament econòmic. La corporació estableix com a full de ruta el projecte Catalunya 2030/40, el qual té com a objectiu construir un nou model econòmic que contribueixi a dibuixar una Catalunya més internacionalitzada, socialment responsable, ambientalment sostenible i d’alt valor afegit.