Sala de premsa

Notes de premsa

Barcelona recupera el trànsit aeri domèstic

Segueix la forta competència de les low-cost per a aquest estiu, però es modera el creixement de les tres principals companyies: Vueling, Ryanair i Easyjet

L’aeroport de Barcelona va créixer un 11,2% el 2016 fins a arribar als 44,1 milions de passatgers. Un dels motius és el creixement de passatgers, per sobre del 10%, en els segments domèstic, europeu i intercontinental (+4,2M de passatgers). L’aeroport de Barcelona, per tant, recupera el trànsit domèstic amb un creixement d’un 11,4%, sumant més d’1,2 milions de passatgers després de 5 anys d’estancament. S’espera que al 2017 aquest trànsit domèstic segueixi creixent i diversifiqui l’oferta, segons l’Observatori de Trànsit Aeri de la Cambra de Comerç de Barcelona.

El trànsit europeu (+2,8M, +10,5%) lidera el creixement absolut del passatge, mentre que el mercat intercontinental experimenta el major creixement relatiu (+500.000, +15,7%). Una de les raons del creixement de Barcelona ha estat la inestabilitat i la percepció de risc en altres mercats mediterranis, fet que ha contribuït i desviat trànsit cap a Espanya i Itàlia, el que ha beneficiat a l’aeroport de Barcelona, entre d’altres.

El passatge augmenta per l’increment del trànsit cap mercats europeus, liderats pel trànsit britànic (+11%, 3,6M). No obstant això, els mercats amb un major increment relatiu del passatge són els dels EUA, Irlanda i els Emirats Àrabs Units.