Sala de premsa

Notes de premsa

Barcelona se situa l’any 2012 entre les 15 primeres ciutats del món en competitivitat i producció científica

Són algunes de les conclusions de l’Observatori 2013 de Barcelona, un treball elaborat per l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona que compara la capital catalana amb les principals ciutats del món a partir d’un conjunt d’indicadors econòmics i socials.

21/05/2013

El 2012 Barcelona se situa com la 10a ciutat del món en producció científica, la 12a en nombre de projectes d’inversió estrangera i la 13a en competitivitat global, d’acord amb fonts internacionals de reconegut prestigi.

Aquestes són algunes de les conclusions que es recullen a l’Observatori de Barcelona 2013, un treball elaborat per l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona que de forma anual compara la capital catalana amb les principals ciutats internacionals a través de 30 indicadors centrats en sis àmbits temàtics: els negocis, el coneixement, el turisme, la sostenibilitat i la qualitat de vida, els preus i els costos, el mercat laboral i la formació.

Segons aquest estudi, Barcelona és una de les principals ciutats del món receptores de projectes d’inversió internacional l’any 2012.

La capitat catalana millora tres posicions respecte al 2011 i se situa en 12a posició en el rànquing mundial, per sobre de Düsseldorf, Bangalore i Dublín. L’any 2012 la ciutat ha captat 102 projectes d’inversió estrangera, segons l’informe Global Cities Investment Monitor de KPMG.

Així mateix, en el període 2008-2012, Barcelona acumula 399 projectes d’inversió estrangera, fet que la situa entre les 10 primeres metròpolis globals preferides pels inversors estrangers.