Sala de premsa

Notes de premsa

Canadell demana que part del recàrrec de l’impost turístic repercuteixi a Turisme de Barcelona

Reclama més recursos pel consorci amb el doble objectiu de redistribuir el turisme al conjunt del país i desestacionalitzar els mesos d’estiu.

01/10/2019

Barcelona, 1 d’octubre de 2019.- El president de la Cambra de Barcelona i del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Joan Canadell, ha avançat avui que en els propers dies s’haurà de parlar amb el sector sobre l’acord de recàrrec de l’impost turístic aprovat ahir en Consell Plenari.

Joan Canadell, que ha puntualitzat que una pujada tan important s’hauria d’haver consultat prèviament amb el sector, atès que en alguns casos aquest tipus d’increment pot tenir un impacte negatiu, ha matisat que “la mesura aprovada en consell plenari encara no té cap efecte” i que “en els propers dies s’hauria de parlar amb el sector per mirar d’apropar posicionaments”.

En qualsevol cas, Canadell sosté que un increment de l’impost ha de servir per “fomentar la descentralització del turisme de la ciutat cap a altres punts del país i treballar per la desestacionalització perquè aquest no es concentri els mesos d’estiu”.

Per aquest motiu, el president de la Cambra de Barcelona, ha demanat “més recursos per a Turisme de de Barcelona perquè actualment dels 32 milions de recaptació de l’impost -16 milions per a l’Ajuntament de Barcelona-  només n’arriben 4,5. Si aquesta proposta de modificació de llei prospera, l’aportació dels visitants a les arques es pot incrementar sensiblement respecte el que aporten ara via taxa i en conseqüència, haurem de repercutir-ho”.

Canadell considera que “és necessari trencar el topall dels 4,5 milions d’una partida que procedeixen directament de les estades dels visitants per poder complir amb aquests dos objectius i aconseguir reduir l’impacte del turisme en els punts de més afluència i a la vegada redistribuir millor l’impacte positiu a d’altres indrets del teixit econòmic del país”.