Sala de premsa

Notes de premsa

Joan Canadell, nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona

Durant la sessió constitutiva també s'ha elegit la resta de membres que integren el Comitè Executiu.

17/06/2019

Ple de la Cambra de Barcelona

Barcelona, 17 de juny de 2019.- El nou Ple de la Cambra ha elegit avui Joan Canadell nou president de la corporació durant la seva sessió constitutiva. Així mateix, les 54 empreses del Ple que han assistit han elegit la resta de membres del Comitè Executiu format per:

    • Vicepresidenta primera: Mònica Roca
    • Vicepresident segon: Pere Barrios
    • Vicepresidenta tercera: Roser Xalabarder
    • Tresorer: Jordi Pomarol
    • 7 vocals: Toni Fitó, Albert Pont, Pau Bestit, Àngel Lázaro, Montse Soler, Elisabet Camprubí i Xavier Sunyer

La votació ha estat individual, nominal i secreta, mitjançant urna i papereta. En total, han votat 54 membres del Ple, 36 dels quals han estat vàlids, 18 en blanc i cap nul.

El nou president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha defensat en el seu discurs inaugural el programa d’Eines de País, el qual passa principalment per fer créixer, defensar i fomentar l’economia de Catalunya. Canadell ha destacat que “l’ADN de l’empresariat català es defineix per ‘Resistir, persistir i construir’”, fent èmfasi en la capacitat de resiliència de l’economia catalana.

La consellera Àngels Chacón ha destacat en la seva intervenció que tenen la seva complicitat institucional, creient i practicant de la col·laboració públicoprivada, per encarar amb profunditat tots els reptes de futur del teixit empresarial, i adoptar mesures encertades i compartides.

Així mateix, ha afegit que “Catalunya culmina aquest mes de juny la renovació dels plenaris de les 13 Cambres de Comerç. Un compromís que vaig adquirir un mes després de ser nomenada consellera d’Empresa i Coneixement, i que dóna pas a una nova era per a les Cambres de Comerç, on, entre totes i tots, definirem quin és el paper d’aquestes institucions empresarials en la nova economia del coneixement”.

Amb el nomenament del Comitè Executiu es dona per finalitzat el procés electoral de renovació dels òrgans de govern de la Cambra de Barcelona.

Consulta la composició del Ple de la Cambra 2019-2022.

Vídeos