Sala de premsa

Notes de premsa

Catalunya quadruplica l’exportació alimentària als Emirats Àrabs

Les exportacions del sector de l’alimentació de Catalunya als EUA s’han multiplicat per quatre entre 2010 i 2014, assolint un valor de 167 milions d’euros.

27/12/2015

Les exportacions catalanes en el sector alimentari als Emirats Àrabs es van quadruplicar entre l’any 2010, en què s’exportava per valor de 44 milions i 2014, assolint la xifra de 167 milions, segons les últimes dades disponibles. Els països del Golf tenen un 80% de dependència alimentària i el consum s’ha incrementat degut a l’augment de la població, així com el seu poder adquisitiu, fet que ha propiciat que Espanya ja sigui el 8è proveïdor dels EUA en el mercat de fruites i verdures.

Les dades també indiquen que hi ha hagut un augment en les exportacions totals, passant de 265 milions l’any 2010 a 530 en el 2014. Pel que fa a les importacions, l’any 2014 van ser de gairebé 100 milions.

La Cambra de Barcelona facilita l’entrada al mercat internacional mitjançant missions a l’exterior o entrades en les fires sectorials més importants del món. La Fira Gulfood de Dubai, dedicada al sector alimentari, se celebrarà del 21 al 25 de febrer i la Cambra hi participarà amb empreses catalanes per acostar-les al sector empresarial àrab.

Emirats Àrabs Units (EAU), vuitè país més ric del món, destaca per la seva condició de hub regional. Bona part dels productes es re-exporten a la regió, cap al Golf, el continent africà, Irak, Pakistan, i part de l’Índia, fet pel qual es veu aquest país, i especialment Dubai, com una porta d’accés a un mercat d’uns 400 milions de persones.