Sala de premsa

Notes de premsa

El 58% de l’empresariat dona suport a l’ampliació de l’Aeroport sempre que s’acompanyi amb inversions a la xarxa ferroviària i es potenciï Reus i Girona

L’opció amb més suport (58%) és complementar-la amb inversions a Reus i Girona perquè aquests aeroports realitzin les connexions curtes.

06/10/2021

El sí a l’adequació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat per convertir-se en un hub de vols intercontinentals ha tingut un ampli suport entre l’empresariat que ha participat a la consulta de la Cambra de Barcelona. Concretament, un 75% dels vots s’han mostrat favorables a la transformació d’aquesta infraestructura estratègica per a l’economia. 

D’entre totes les opcions la que ha tingut més suport, amb un 58% dels vots, ha estat complementar l’ampliació amb inversions als aeroports de Reus i Girona, així com a la xarxa ferroviària que els uneix de manera que aquests dos aeroports realitzin les connexions curtes i Barcelona les intercontinentals, i a més a més, exigir a Aena que el control del projecte es faci des de la Generalitat de Catalunya. 

Per contra, un 19% dels votants a la consulta rebutja l’ampliació adduint l’impacte mediambiental que comportaria i un 4% perquè considera que l’Aeroport de Barcelona no necessita créixer més.  

Nova consulta 

Un cop tancada aquesta consulta, s’obre una nova consulta per conèixer l’ús del català entre les empreses, que estarà oberta durant els propers dos mesos. 

Quin ús es fa del català a l’empresa?  

  1. És la llengua d’ús habitual, tant per a la comunicació interna (correus electrònics, contractes, documentació, reunions…) com per a l’externa (atenció al client, pàgina web…). 
  2. És la llengua d’ús habitual, tant per a la comunicació interna com per a l’externa, però tot i així, ens costa trobar plantilles, documentació, contractes i programari en aquesta llengua.
  3. És la llengua d’ús habitual per a la comunicació interna (correus electrònics, reunions) però no per la comunicació externa (pàgina web, atenció al client, promocions…).
  4. No fem servir el català com a llengua d’ús habitual perquè no tenim facilitat per trobar en aquesta llengua plantilles, documentació, contractes, programari…
  5. No fem servir el català com a llengua d’ús habitual perquè no ho veiem necessari.

Sobre les Consultes Cambra 

Les Consultes Cambra són una eina de participació que permet a la Cambra escoltar la veu de tot l’empresariat català i referendar posicionaments de la institució. Mitjançant preguntes multi resposta la corporació pot extreure una radiografia del que opina el conjunt de l’empresariat sobre temes d’actualitat econòmica. 

El procés de consultes, que permet tenir més d’una consulta alhora, està obert a tot el conjunt d’empresaris/es i autònoms/es de Catalunya, i ofereix així la possibilitat que aquells que no estiguin a la demarcació de Barcelona puguin expressar la seva opinió sobre els temes consultats. 

Per participar en les consultes serà necessari identificar-se la primera vegada amb el certificat digital que acrediti l’autenticitat i registri la partició en el procés. Un cop l’usuari s’hagi registrat, podrà votar amb un usuari i contrasenya.