Sala de premsa

Notes de premsa

El Dia de la Cambra del Berguedà promou les sinergies entre la indústria, el turisme i els serveis

La taula rodona ha comptat amb la participació de la gerent de l’Hospital Sant Bernabè, Anna Forcada, i la gerent de les cases de turisme Rural Cal Bernadàs, Anna Niubó, entre d'altres.

Més de 100 empresaris i empresàries s’han reunit avui a la tarda al Berga Resort de Berga per celebrar el Dia de la Cambra del Berguedà. La trobada cameral, que organitza la Cambra del Berguedà per retre homenatge a tot el teixit productiu de la comarca,  enguany ha posat el focus en com la indústria, el turisme i els serveis es poden retroalimentar per fer del Berguedà un territori únic i atractiu capaç d’atraure talent i inversions que contribueixin al creixement econòmic. 

El vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Barcelona, Toni Fitó, i el president de la Cambra del Berguedà, Joan Boix, han estat els encarregats d’inaugurar el Dia de la Cambra al Berguedà. Fitó ha agraït la feina i la constància amb la qual cada dia el teixit productiu de la comarca treballa per fer del Berguedà un territori d’oportunitats i de creixement, i s’ha felicitat per les excel·lents xifres que presenta el mercat del treball de la comarca. Per la seva banda, el president Boix ha refermat la importància de treballar activament i conjuntament per fer del Berguedà un territori actiu empresarialment. En concret, Boix ha reivindicat la necessitat de recuperar la iniciativa industrial i aprofitar els fons Next Generation EU per contribuir al seu desenvolupament.  

Un punt de trobada per reflexionar sobre el territori 

Amb tot, l’eix central del Dia de la Cambra del Berguedà ha estat la taula rodona Indústria, Turisme i Serveis, com es retroalimenten al Berguedà? participada per la gerent de l’Hospital Sant Bernabè, Anna Forcada, la gerent de les cases de turisme Rural Cal Bernadàs, Anna Niubó, el director general de Remcobcn, Joan Ramon Perdigó, i la CEO de Viatges Predatour, Marinel·la Mosquera 

Un debat a quatre moderat per la tècnica de turisme de la Cambra de Comerç de Barcelona, Victòria Silberstein, que ha servit per constatar la importància de trobar punts de retroalimentació entre tres sectors clau per l’economia berguedana com són la indústria, el turisme i els serveis. D’aquesta manera, durant l’intercanvi d’opinions, els empresaris Perdigó i Forcada han destacat les dificultats que tenen dia rere dia per trobar personal qualificat que pugui ocupar llocs de treball; mentre que Mosquera i Niubó han remarcat els atractius i les qualitats úniques que confereix el Berguedà per generar atracció i captar talent. 

El debat multisectorial ha estat precedit per la ponència Fer marca en benefici del progrés del territori, a càrrec del director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés. Una xerrada que ha posat en valor la importància d’identificar i gestionar els actius i els punts forts del territori per generar punts d’atracció.  

El Dia de la Cambra del Berguedà 2022 ha comptat amb l’assistència de la delegada de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central, Rosa Vestit, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, el president de l’Agència del Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, l’alcalde de Gironella, David Font, l’alcalde de Puig-Reig, Josep Maria Altarriba, i l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer.