Sala de premsa

Notes de premsa

El Fons de solidaritat de la Cambra atorga més de 86.000€ a quatre projectes en la lluita contra la Covid-19

La participació al Fons segueix oberta, tant pel que fa a la recepció de donacions com a la presentació de candidatures de projectes.

27/05/2020

El comitè gestor del Fons de solidaritat de la Cambra de Barcelona ha decidit atorgar 86.313€ a quatre de les candidatures presentades per optar als Fons. Les propostes beneficiàries són de la Fundació per a la Recerca i Docència de Sant Joan de Déu, de l’empresa Proton New Energy Future i dels Campus de Bellvitge i Clínic de la Universitat de Barcelona.

Concretament, el projecte presentat per la Fundació per a la Recerca i Docència de Sant Joan de Déu ha rebut l’import de 16.800€ per tal de tirar endavant una solució que permetrà cobrir les necessitats de disposar d’un element clau per dispositius de CPAP i ventilació artificial, i facilitar així una millora en l’assistència dels malalts que requereixen solucions respiratòries.

L’altra candidatura de Proton New Energy Future ha percebut la quantia de 9.513€. Amb els fons, l’empresa podrà dur a terme un projecte consistent en la implantació d’un mòdul de distribució intel·ligent (MDI) d’aire que s’annexa a respiradors convencionals, i el qual permetrà proveir a dues persones alhora amb un sol respirador. Així doncs, el projecte permetria augmentar la capacitat de les unitats de cures intensiva i millorar l’atenció mèdica.

En paral·lel, dues candidatures presentades per la Universitat de Barcelona han rebut el finançament de 60.000€, la meitat per a cadascuna. Amb les dues propostes la universitat habilitarà les seves instal·lacions amb maquinària d’última generació per tal de triplicar la seva capacitat per fer proves de PCR al Campus Bellvitge. En concret, mitjançat la contribució del Fons de la Cambra s’adquirirà un termociclador per realitzar 6.000 proves PCR a estudiants, docents i personal d’administració de la UB en un període de tres mesos des de l’inici del nou curs acadèmic Per altra banda, comprarà un robot per extreure RNA del SARS-CoV-2 a les seves instal·lacions.

La participació al Fons segueix oberta, tant pel que fa a la recepció de donacions com a la presentació de candidatures de projectes. A data d’avui el fons ja suma un total de 111.265€, dels quals 105.473€, un 94,8%, ja s’ha destinat a projectes. Diferents empreses han realitzat importants aportacions en les darreres setmanes, entre elles, Agbar, Vistadome i Numintec.