Sala de premsa

Notes de premsa

El Pla de Rodalies de Barcelona no disposa ni de diners ni de papers

El Ministeri de Foment segueix sense presentar un Pla de Rodalies digne d’aquest nom, amb visió de conjunt del futur de la xarxa i dels serveis.

El Pla d’Inversions 2017-2020 en infraestructures a Catalunya del Ministeri de Foment va anunciar un import global de 4.185 milions d’euros al llarg del quadrienni, que suposen més de 1.000 milions d’euros anuals d’inversió en aquest període.

La prioritat declarada són els ferrocarrils, que reben 2.452 milions d’euros, dels quals 1.800 milions s’assignen a Rodalies. A més, també es va avançar el compromís de dedicar uns altres 2.000 milions d’euros al Pla de Rodalies al següent quadrienni 2021-2025.

Però per tirar endavant aquesta mena de projectes calen visions compartides i coordinació executiva entre les diferents administracions. En aquest sentit, el que més es troba a faltar és la definició del model de gestió i explotació futura de la xarxa de Rodalies.

Sense acordar quin és l’horitzó final imaginat per a Rodalies, difícilment passarem del llistat d’actuacions previstes a la relació de projectes estratègics que tanta falta ens fan.

En definitiva, sense diners i sense papers, les expectatives creades de modernització i millora a mig termini de les infraestructures estan abocades a generar frustració.