Sala de premsa

Notes de premsa

El Fons de solidaritat de la Cambra atorga 19.160€ per a la fabricació de bates sanitàries de polietilè

El total d’aportacions rebudes al Fons ja sumen gairebé 100.000€, els quals es destinaran a la lluita contra la Covid19 i a fomentar la reactivació econòmica.

22/04/2020

Barcelona, 22 d’abril de 2020.- El Projecte Labat per a la fabricació de “Bates Sanitàries de Polietilè” de SanitarisxRec i l’empresa Pai Thio és el primer projecte escollit per rebre 19.600€ del Fons de solidaritat impulsat per la Cambra de Barcelona. El comitè d’ajuts ha escollit el primer projecte de l’àmbit sanitari per tal de facilitar la producció i distribució de material de protecció pels professionals sanitaris.

El Fons de solidaritat de la Cambra és una de les diverses iniciatives que la Cambra ha posat en marxa amb l’objectiu de potenciar la solidaritat entre les empreses i els treballadors autònoms. Les aportacions rebudes es destinaran a projectes que lluitin contra la Covid19 o que contribueixin en la reactivació econòmica. A hores d’ara, el fons ja porta gairebé 98.000€ recaptats.

El comitè d’Ajuts està integrat per diversos membres del ple de la Cambra i del Comitè Executiu i representa d’una forma transversal tota la diversitat de l’empresariat. Roser Xalabarder, vicepresidenta tercera de la Cambra, n’ocupa la presidència i el doctor Manuel Castillo, Núria Bosch, Juan Ignacio Marull, José Maria Torres, Pau Bestit i Montse Soler, les vocalies.

Fons de solidaritat

La Cambra de Barcelona va posar en marxa el Fons amb la missió de captar recursos i vehicular-los per potenciar els aspectes següents:

  • La fabricació, compra o investigació, orientat a material, vacunes o sistemes de diagnòstic per a la lluita contra el coronavirus.
  • Accions orientades a ajudar les empreses/autònoms per poder aixecar o reactivar el seu negoci i accelerar la reactivació de l’economia.

En el primer cas s’establiran ajuts amb aportacions econòmiques directes, mentre que en el segon s’aportarà finançament per desenvolupar programes d’acció basats en l’assessorament i l’acompanyament per tal de mitigar els problemes plantejats.

La direcció de la corporació s’ha marcat com a objectiu que, en la mesura del possible, cap empresa tanqui; i això només és possible si la solidaritat conjunta es fa realitat. Per aquest motiu s’ha implementat el Fons de solidaritat, com a nexe entre aquella part del teixit empresarial que vol contribuir amb la situació i aquella que lluita contra la Covid-19 o per no desaparèixer de l’economia.

Les aportacions al Fons es poden veure a través del web de la Cambra de Barcelona (enllaç). A més, també està obert el període per presentar candidatures de projectes, així qualsevol empresa que estigui immersa en la lluita contra la Covid-19 o que vulgui aspirar a rebre algun ajut per poder reactivar el seu negoci podrà fer arribar la seva petició a través del següent enllaç.

Les aportacions i el pressupost destinat a cada projecte es faran amb la màxima transparència i l’espai en línia del coronavirus (enllaç) anirà actualitzant cada dia les aportacions rebudes al fons, així com també els projectes que aspiren a participar-hi i la contribució que se li dedicarà del fons.

Accions en xarxa per atendre les necessitats reals de l’empresariat

Aquesta línia d’actuació complementa les accions que des de fa dies està duent a terme la Cambra, bona part de les quals s’han pogut fer a partir de la difusió i de les demandes rebudes a través de les xarxes socials.

Per una banda, la de connectar empreses i usuaris per aconseguir en cadena solucionar problemes i aportar producció al sistema sanitari. Gràcies a aquesta acció, diversos hospitals de Catalunya han pogut rebre urnes de metacrilat per augmentar la seguretat a l’hora d’intubar pacients, s’ha contribuït a la fabricació de respiradors i s’ha cobert la demanada de material de protecció sanitari, entre d’altres.

I per altra banda, des de la corporació s’ha activat una línia d’ajuda per donar suport al teixit empresarial davant els problemes o inquietuds que pugui haver generat la situació excepcional. L’espai en línia de la Covid-19 disposa d’un formulari d’atenció que permet als empresaris/es i autònoms/es explicar la seva problemàtica i connectar amb equips de consultors per tal de rebre una atenció personalitzada.

La Cambra, a més, també ofereix setmanalment sessions webinar sobre temàtiques que poden ajudar les empreses en aquests moments, com aspectes tributaris i laborals, i la transformació digital.

Tota la informació sobre les accions que està desenvolupant la Cambra per ajudar les empreses i treballadors autònoms es pot trobar a:

Espai Covid-19www.cambrabcn.org/covid19