Sala de premsa

Notes de premsa

Joan Canadell, nou president del Consell General de Cambres de Catalunya

El president de la Cambra de Barcelona ha rebut el suport del ple en l’elecció de la seva candidatura com a president del Consell.

20/09/2019

Sessió constitutiva del Consell de Cambres Catalanes

Barcelona, 20 de setembre de 2019.- El nou Ple del Consell General de Cambres de Catalunya ha elegit per majoria a Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona, com a president del Consell de Cambres de Catalunya, i a Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona, com a vicepresident.

La sessió constitutiva del nou ple, que ha estat presidida per Marta Felip, secretària general de la Conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i titular de l’òrgan tutelar, i Eduard Borràs, secretari del Consell de Cambres, també ha servit perquè les 13 cambres de Catalunya que integren el ple del Consell votin la resta de membres que conformaran el nou Comitè executiu de l’ens. Ramon Alberich (president de la Cambra Sabadell), com a tresorer, i Pol Fages (president de la Cambra de Palamós), Laura Roigé (presidenta de la Cambra de Tarragona) i Jaume Saltó (president de la Cambra de Lleida), com a vocals, tots ells elegits per majoria en els seus respectius càrrecs.

El nou president del Consell de Cambres de Catalunya, Joan Canadell, ha agraït la confiança rebuda pel conjunt de les cambres catalanes i ha defensat en el seu primer discurs com a president del Consell que cal treballar per donar suport a cadascuna de les cambres per tal que conjuntament puguin treballar per fer de Catalunya un dels principals motors econòmics d’Europa. “Junts som molt més forts, i hem d’anar plegats per desenvolupar el màxim potencial de l’economia i empresa catalanes”, ha destacat.

Canadell ha afegit que el principal objectiu a curt termini és comptar amb una nova Llei de Cambres que potenciï la capacitat operativa d’aquestes i la seva representativitat. “Volem una llei que permeti que les cambres puguin tornar a exercir la seva funció de suport a l’empresariat i de lideratge en la construcció d’un model econòmic amb futur”.

Així mateix, el ja president del consell de cambres de Catalunya ha expressat el seu compromís perquè “l’òrgan de govern del Consell estigui format per tots els presidents de les cambres, i que en la futura llei així és determini, abandonant la idea d’una cambra de Catalunya i fent fort el concepte de Consell de Cambres de Catalunya”.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, ha destacat durant la cloenda del ple que “amb la constitució del Consell de Cambres de Catalunya,  obrim una nova era per a les Cambres. Malgrat la diversitat d’idees i posicionaments, tots podem estar d’acord en la necessitat de situar les cambres al servei de la defensa de l’economia productiva”.

“El consens i el diàleg també són necessaris per abordar un nou repte: la llei de Cambres. Emplaço a tots els presidents i presidentes de Cambres a debatre sobre quines han de ser les funcions, representativitat i finançament del nou model cameral. Tot plegat ha de quedar reflectit en una llei que també ofereixi millor equilibri territorial”.

Amb la constitució del ple i el nomenament del nou Comitè executiu del Consell, es completa el procés electoral de renovació dels òrgans de govern del conjunt de les cambres de Catalunya.

Fotografies

  • Joan Canadell votant en la sessió constitutiva del Consell de Cambres de Catalunya

    Descarregar