Sala de premsa

Notes de premsa

Joan Canadell: “Per a nosaltres l’equip sempre ha estat més important que la figura del president”

Canadell lamenta que la Llei de Cambres no pugui veure la llum durant aquesta
legislatura i veu imprescindible portar la visió dels empresaris a les institucions
públiques.

03/12/2020

El president de la Cambra de Barcelona i del Consell General de Cambres de Catalunya, Joan Canadell, ha destacat el paper de l’equip que conforma la corporació per sobre dels seus càrrecs directius. “L’equip sempre ha estat més important que no pas la figura de cap de nosaltres ni la del president”, ha afirmat. 

En una declaració institucional aquest dijous, l’endemà de fer pública la seva intenció de presentar-se a les primàries de Junts per Catalunya, Joan Canadell ha afirmat que la corporació seguirà treballant com ha fet fins ara: “Si el president fa un pas al costat, no ha de ser un problema perquè segueix havent un equip i un projecte. La Cambra té un equip boníssim darrere, que està treballant des del primer dia per fer possible desenes d’iniciatives.”

En aquest sentit, ha reivindicat la tasca que l’equip de la Cambra de Barcelona ha dut a terme a favor de les pimes i els autònoms catalans en els darrers 18 mesos, des dels òrgans executius als membres del ple. 

La roda de premsa també ha comptat amb la vicepresidenta primera de la Cambra, Mònica Roca, que també ha definit la corporació com un equip que inclou tant els membres del Comitè Executiu com els de les 13 comissions en les quals participen tots els membres del ple i el cos tècnic de la Cambra. “Els fonaments del que s’ha estat fent fins ara continuaran”, ha assegurat.

Properes passes

El president de la Cambra de Barcelona ha lamentat que la proposició de Llei de Cambres no es pugui aprovar durant aquesta legislatura i ho ha titllat d’injust perquè “és molt important que les Cambres tinguin un marc normatiu que els permeti desenvolupar tot el potencial que tenen”. També ha manifestat que “és imprescindible portar la visió de l’empresa a les institucions” i treballar perquè la política “vegi en les empreses un soci per fer que el país evolucioni”.

Pel que fa a la seva candidatura a les primàries de Junts per Catalunya, Joan Canadell ha explicat que, en cas d’entrar a llistes, mantindrà els seus càrrecs com a president de la Cambra i del Consell de Cambres però delegarà les funcions en la Mònica Roca i el Jaume Fàbrega respectivament. En aquesta línia, seguirà participant a les accions d’ambdues institucions però no farà cap aparició pública. 

També s’ha fet una consulta a l’òrgan tutelant de la Cambra per determinar si existeix incompatibilitat entre ser candidat al Parlament i presidir les corporacions camerals. Si no se’n detecten, Joan Canadell ha explicat que seguirà a la presidència de la Cambra i el Consell de Cambres fins la data de les eleccions catalanes, i en funció dels resultats, prendrà una decisió.