Sala de premsa

Notes de premsa

L’Ajuntament de L’Hospitalet i la Cambra s’uneixen per reivindicar la construcció del túnel de L’H

El projecte executiu està fet des de fa anys i només resta que el Ministeri de Foment li assigni el pressupost previst.

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació, Miquel Valls, han reivindicat, en el decurs d’una reunió a la seu del consistori, la immediata construcció del túnel ferroviari de L’Hospitalet, “ja que es tracta d’una obra fonamental per a Catalunya des del punt de vista econòmic, social i mediambiental”.

La construcció del túnel de la línia R2 de Rodalies i de l’intercanviador de la Torrassa —que connectarà les línies 1 i 9 del metro amb Rodalies de Renfe— té un pressupost aproximat de 400 milions d’euros. El projecte executiu del projecte està fet des de novembre de 2009, la qual cosa en la pràctica significa que les obres poden començar en el moment que el Ministeri de Foment destini la partida econòmica necessària.

Aquesta obra d’infraestructura convertiria la xarxa de Rodalies de Renfe en el metro regional de Catalunya, amb una incidència en un total de 4.720.000 habitants.

L’alcaldessa de L’Hospitalet ha explicat que “aquesta obra és imprescindible per tal que la xarxa de Rodalies sigui eficient i eficaç. És una infraestructura cabdal per al desenvolupament econòmic de L’Hospitalet, de l’àrea metropolitana de Barcelona, de la regió metropolitana i de Catalunya”. Es tracta, segons l’alcaldessa, “d’una actuació convinguda i acordada fa anys per totes les administracions implicades, només pendent de la decisió política del Govern central de la corresponent dotació econòmica”. Per la seva part, el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha alertat “la no construcció d’aquesta infraestructura unida a la reactivació econòmica, que comporta una major utilització del vehicle, provocaran el col·lapse circulatori als principals accessos a la ciutat de Barcelona”.