Sala de premsa

Notes de premsa

L’Ajuntament de Parets i la Cambra treballaran per la formació i la millora de l’ocupació juvenil

Posen marxa accions formatives adreçades al col·lectiu juvenil.

L’Ajuntament de Parets i la Cambra de Comerç de Barcelona inicien un acord de col·laboració per la posada en marxa d’accions formatives i la millora de l’ocupabilitat adreçades al col·lectiu juvenil.

Així s’ha donat a conèixer durant la roda de premsa que ha tingut lloc avui dilluns, 10 d’octubre, a la Sala de Plens del consistori paretà, amb la presència de l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, del Regidor de Desenvolupament Econòmic, Ocupació i Turisme de l’Ajuntament de Parets, Antoni Fernández, i del Director de Territori i Qualificació Professional de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Francí.

Durant la reunió s’ha parlat de l’objectiu d’aquesta col·laboració, que té com a finalitat oferir formació específica als joves per tal de desenvolupar les seves competències professionals i adaptar-les a les necessitats del sector empresarial i comercial del municipi.

L’alcalde de Parets, Sergi Mingote, posava de manifest com “una formació adaptada al col·lectiu jove incrementarà les seves possibilitats a l’hora de trobar feina i aquest és un dels objectius d’aquest acord”.

D’altra banda, el Director de Territori i Qualificació Professional de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Francí, puntualitzava que “un cop iniciada la col·laboració amb l’Ajuntament de Parets, segur que sorgiran moltes altres oportunitats de posar en marxa accions per trobar solucions al problema de l’atur juvenil”.

Antoni Fernández, Regidor de Desenvolupament Econòmic, Ocupació i Turisme de l’Ajuntament de Parets destacava “la importància de la formació i l’aposta clara de l’equip de govern d’incrementar els recursos destinats a cobrir les necessitats formatives dels joves de Parets”.

Tots els programes de formació es caracteritzaran per desenvolupar-se amb metodologies dinàmiques i pràctiques per tal que els coneixements, les tècniques i les habilitats adquirides tinguin una aplicació pràctica immediata a les empreses.

Inicialment es duran a terme dos cursos, cambrer de restaurant i un curs de SAP i habilitats comercials. En el cas del curs de cambrer, que s’impartirà al Restaurant Envy de Parets, s’ha arribat a un compromís de contractació per part dels propietaris del local. Aquest acord forma part del conveni signat el gener de 2015 amb el Restaurant  Envy per fomentar l’ocupació local. Aquest és un exemple de les voluntats recollides en la signatura de l’acord.