Sala de premsa

Notes de premsa

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i la Cambra treballaran per a la internacionalització de les empreses

Les dues entitats han signat avui dijous un conveni de col·laboració.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i la Cambra de Comerç de Barcelona han signat avui dijous un conveni de col·laboració que es marca com a finalitat treballar per facilitar la internacionalització de les empreses de la ciutat.

Les dues entitats mantenen que l’actual situació econòmica fa que s’hagi d’unificar esforços per fomentar la competitivitat de les empreses i expressen la seva voluntat de col·laborar en la prestació de serveis als negocis.

L’Ajuntament i la Cambra posaran conjuntament al servei de les empreses de l’àmbit municipal serveis d’iniciació a l’exportació, d’anàlisi i obertura de nous mercats, d’accés a oportunitats de negoci i d’estratègia internacional, que impulsin i afavoreixin la internacionalització del teixit empresarial de Sant Andreu de la Barca. 

De la mateixa manera, les dues entitats definiran les accions de suport a la internacionalització de les empreses d’entre aquelles que la Cambra tingui disponibles i la Cambra complementarà l’oferta de formació ocupacional que l’Ajuntament du a terme amb una oferta d’accions de formació continuada per a treballadors de les empreses de Sant Andreu de la Barca.

L’Ajuntament i la Cambra posaran a disposició dels comerços mecanismes per a millorar la seva competitivitat i promouran conjuntament l’associacionisme entre les empreses instal·lades en els polígons industrials, així com l’anàlisi i diagnòstic dels seus punts forts i marges de millora. 

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha subratllat la importància d’“apostar per la nostra indústria i el nostre comerç” i ha destacat que “són el motor econòmic de Sant Andreu de la Barca”.

Llorca ha recordat que “amb la finalitat de potenciar els comerços estem duent a terme diverses accions, com ara la creació d’una marca comercial i diverses mostres i fires; i millorarem els polígons industrials per fer més competitives les nostres empreses”.