Sala de premsa

Notes de premsa

L’Anoia acull 165 joves en el programa de Garantia Juvenil

Segons l’IDESCAT, l’Anoia compta amb 1.573 joves d’entre 16 i 29 anys sense feina. Aquesta xifra representa un 11,79% de l’atur registrat de la comarca.  

 

La Cambra de Barcelona ha lliurat avui els diplomes del Programa de Garantia Juvenil a 80 joves que s’hi han acollit. L’Anoia és una de les comarques on hi ha una millor acollida al programa, amb un total de 165 persones que s’hi han acollit des del seu inici operatiu, ara fa 10 mesos. Els més de 80 alumnes restants s’incorporaran pròximament als nous programes ideats segons les necessitats del teixit empresarial de la comarca. En tota la Cambra de Barcelona, el nombre de joves beneficiats per la Garantia Juvenil és de més de 1700. 

L’Anoia, segons dades d’atur registrat de l’IDESCAT corresponents a 2015, compta amb 1.573 joves entre 16 i 29 anys sense feina. Aquesta xifra representa un 11,79% de l’atur registrat de la comarca.  

El programa ajuda a joves d’entre 16 i 29 anys a entrar en el mercat laboral, a través d’un pla creat per ajudar les empreses a trobar els perfils més adequats i contribuir així a reduir la taxa d’atur juvenil.  

A través del programa, de quatre anys de durada, no només se seleccionen els perfils més adequats dels candidats, sinó que es formen joves per cobrir posicions laborals concretes. En aquest sentit, la Cambra té el coneixement de les necessitats de les empreses, una base de dades de 300.000 empreses. 

Els joves compten amb una orientació laboral i un acompanyament individualitzat, durant la formació, la qualificació i la inserció del jove. En aquest sentit, s’analitzen les competències, interessos i grau de coneixements del jove i s’elabora un perfil professional.