Sala de premsa

Notes de premsa

L’atractiu de Barcelona situa l’aeroport en 3a posició mundial en oferta d’aerolínies de baix preu

El 66% dels seients oferts des de Barcelona són de baix preu, amb una forta competència entre aerolínies.

La nova edició de l’Observatori de Tràfic Aeri de Barcelona, que la Cambra de Comerç de Barcelona ha fet públic avui, conté l’anàlisi detallada de l’evolució de tràfic de passatgers i de càrrega a Barcelona–el Prat durant el primer semestre de 2013, amb especial incidència pel que fa a les aerolínies de baix cost.

L’atractiu de Barcelona com a destinació directa situa el seu aeroport en 3a posició mundial en termes d’oferta de seients d’aerolínies de baix preu. Totes les grans aerolínies europees ‘low cost’ operen a la capital catalana. De fet, el 66% dels seient oferts a Barcelona són d’aquest tipus. Això afavoreix que el nivells de preus siguin molt competitius en les rutes amb més d’una companyia i la demanda es manté elevada pel creixement a les rutes europees, malgrat l’enfonsament del tràfic domèstic.

En termes d’oferta ‘low cost’, Barcelona es situa només pel darrera dels aeroports de Jakarta (Indonèsia) i Kuala Lumpur (Malàisia), però supera a Las Vegas, Denver, London Gatwick, Manila i Chicago, segons les dades recollides per l’Observatori de Tràfic Aeri de la Cambra.

De cara al futur proper, quan aquestes companyies de nova generació ofereixin vols de llarga distància, l’aeroport del Prat jugarà un paper destacat donat que concentra un alt nivell de demanda intercontinental no servida i encara cap aerolínia no hi ha establert una base per a vols de llarg radi.