Sala de premsa

Notes de premsa

L’augment de la fiscalitat al Pla de Reformes ataca directament la recuperació econòmica

Les mesures tributàries tindran efectes molt negatius sobre la inversió empresarial i la creació de llocs de treball. Miquel Valls considera decebedor el Programa de Rajoy per manca de concreció i d’estímuls a l’economia.

30/04/2013

La Cambra de Comerç de Barcelona considera decebedor el nou Programa Nacional de Reformes aprovat pel Consell de Ministres el passat 26 d’abril. És decebedor, tant per la manca de concreció de les mesures, com per les poques novetats que incorpora i la falta d’estímuls a la recuperació econòmica.

En realitat moltes de les reformes anunciades ja s’havien recollit en l’anterior Pla de Reformes presentat el 27 de setembre del 2012, i ara es rescaten amb un calendari prorrogat. El Govern es limita a insistir en qüestions com la llei d’emprenedoria, la llei d’unitat de mercat, la reforma de l’administració local, la creació de l’Autoritat Fiscal Independent o la llei de serveis professionals.

Un cas paradigmàtic és l’aplicació del criteri de caixa en l’IVA, que s’ha aplaçat dos anys i que no entrarà en vigor fins al 2014, si bé és de vital importància per a la supervivència de moltes petites empreses. A aquestes reformes se sumen un conjunt heterogeni de propostes de menor rellevància.