Sala de premsa

Notes de premsa

L’horitzó de la sostenibilitat en les TIC, a debat

TMB, Pich Aguilera, Schneider Electric i Agbar presenten reptes col·laboratius per als assistents en el marc de la jornada.

26/06/2013

La jornada dedicada al projecte europeu Green IT, celebrada el passat 21 de juny a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, es va saldar amb un interessant fòrum d’experts que van intercanviar experiències, punts de vista i opinions sobre l’estat de la implementació de polítiques sobre sostenibilitat en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

La jornada va comptar amb experts multidisciplinaris vinculats a institucions com l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT), IDP com a reprentant del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), LEITAT i ENERTIKA.

En les seves intervencions, els ponents van coincidir en la necessitat de situar la sostenibilitat de les TIC en l’epicentre les polítiques i esforços per reduir l’impacte d’aquestes sobre el medi ambient. En línia amb aquesta idea, els participants en la jornada van compartir bones pràctiques en la implementació de TIC sostenibles en projectes, com ara el Parc Científic i Tecnològic de Lleida, la construcció del qual ha permès la reducció del consum energètic en 7.045 kwh/any.

Els participants en les taules rodones també van destacar l’oportunitat que suposa el mercat de les TIC sostenibles a nivell europeu per a les pimes i micropimes catalanes, remarcant que la clau de l’èxit per penetrar en nous mercats es troba en la connexió amb agents homòlegs en altres països.