Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra atorgarà 100.000 euros a empreses del sector turístic de Barcelona per ajudar-les a ser més sostenibles

A més, també s’oferiran sessions formatives, tallers i activitats de networking internacional dirigides a les empreses del sector turístic català amb l’objectiu de contribuir a millorar la seva competitivitat i sostenibilitat.

12/10/2020

barcelona turisme

La Cambra de Barcelona lidera el projecte europeu “Tourban” amb l’objectiu de donar suport a les petites i mitjanes empreses turístiques en l’adaptació cap a models de negoci més sostenibles, tant des del punt de vista ambiental, com econòmic i social. L’acció estarà coordinada amb vuit entitats més de set països europeus.

El projecte Tourban reconeix que les petites empreses són l’eix vertebrador del sector del turisme, però sovint els manca un millor accés al coneixement i a la inversió per a què puguin arribar a ser catalitzadors de la sostenibilitat.

Per fer front a aquest repte i fomentar la innovació i la sostenibilitat en entorns urbans, el projecte atorgarà ajuts per a empreses per un valor total de 600.000€, dels quals la Cambra de Barcelona en gestionarà 100.000€ per a empreses catalanes.

A més, també s’oferiran formacions, tallers i activitats de Networking que permetran a les empreses del sector turístic adaptar-se als nous requisits del mercat millorant la seva competitivitat i resiliència, tant pel moment històric concret que estem vivint amb la crisi del Covid-19 com per la sostenibilitat de les destinacions participants (Amsterdam, Barcelona, Budapest, Copenhaguen, Dubrovnik, Kiel i Tallin).

A través de la innovació, la incorporació de noves tecnologies i models de negoci d’economia circular o l’adopció de distintius i certificats de sostenibilitat, les empreses aconseguiran rebaixar el seu consum i les seves despeses. Conseqüentment, també veuran incrementades les seves fonts d’ingressos mitjançant una millor visibilitat i posicionament a nivell local i internacional.

El projecte, que es va iniciar el passat mes de setembre i que tindrà una durada de 30 mesos, està dotat amb 1,33 milions d’euros, dels quals un 75% està finançat pel programa Europeu per la Competitivitat de les Empreses i Pimes (COSME).

La Cambra lidera el consorci internacional d’aquest projecte, compost per 8 entitats de set ciutats europees: l’Institut de Recerca en Turisme a Europa del Nord -NIT (Alemanya); la Cambra de Comerç i Indústria d’Estònia (Estònia); la Universitat de Ciències Aplicades de Breda (Països Baixos); l’Agència de Desenvolupament Regional de la Ciutat de Dubrovnik (Croàcia);  Creative Business Network (Dinamarca), l’Associació Hongaresa de treballadors d’Hostaleria – VIMOSZ (Hongria) i B.LINK Barcelona Strategic Projects S.L. (Espanya).