Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra celebra el principi d’acord entre la Generalitat i l’Estat perquè l’Aeroport de Barcelona esdevingui un hub intercontinental

El principi d’acord inclou la connexió dels aeroports de Reus i Girona amb alta velocitat i l’afectació mínima i la regeneració de l’espai de La Ricarda, com ha defensat la Cambra.

La Cambra de Barcelona celebra el principi d’acord anunciat aquest dilluns entre la Generalitat de Catalunya i l’Estat per a l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona, que desbloquejarà una inversió de 1.700 milions d’euros. Aquest projecte permetrà que aquesta infraestructura clau per a l’economia catalana esdevingui un hub de vols intercontinentals.

La corporació veu amb molt bons ulls que aquest principi d’acord contempli la construcció d’estacions de tren d’alta velocitat als aeroports de Girona i Reus connectades amb Barcelona, una mesura que la Cambra havia reclamat amb l’objectiu d’avançar cap a un model aeroportuari que cohesioni el territori, i alhora, poder descongestionar El Prat de vols de mig/curt radi i substituir-los per vols de llarg radi.

Pel que fa a l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona, la Cambra també valora positivament que les obres busquin el mínim impacte mediambiental possible sobre l’espai de La Ricarda i que hagin de comptar amb el vistiplau de la Comissió Europea. En aquest sentit, la Cambra també havia reclamat el control del projecte, atès que La Ricarda és un espai protegit per la xarxa Natura 2000, i que en cas d’afectació es compensi mediambientalment.