Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra demana al govern de l’Estat en funcions concreció i una aposta clara pel diàleg amb l’objectiu de restablir l’estabilitat econòmica

La Cambra vol expressar la seva preocupació, així com el seu suport i solidaritat a totes les empreses i autònoms que s’han vist afectats per la mobilització.

13/11/2019

Barcelona, 13 de novembre de 2019.- Davant el preacord d’un govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem, la Cambra de Barcelona demana concreció i una aposta clara pel diàleg amb l’objectiu de restablir l’estabilitat econòmica i els drets i llibertats de Catalunya.

Aquesta estabilitat només s’aconseguirà amb una aposta decidida pel diàleg entre institucions, amb l’objectiu de negociar una solució política al conflicte, que permeti el retorn a un marc econòmicament estable per a les empreses.

Així mateix, i com a conseqüència a la crida a la mobilització feta per Tsunami Democràtic com a protesta contra la sentència del procés, la Cambra de Barcelona– a través del seu Comitè Executiu- vol deixar palesa la seva posició, tot manifestant el següent:

  1. Els talls a infraestructures provoquen i provocaran greus perjudicis econòmics, tant a Catalunya com a l’Estat espanyol i a Europa, atès el seu caràcter de vies de comunicació estratègiques.

Aquests perjudicis seran clarament inferiors als causats per la manca d’inversió de l’Estat en altres infraestructures del nostre país, com ara el desdoblament que encara es troba pendent de la N-II (una de les vies més transitades de l’Estat per transport pesat), un retard crònic de més de 15 anys en l’execució del corredor mediterrani o de la variant de Vallirana a la N340, entre d’altres.

  1. Davant l’impacte d’aquesta situació en el teixit empresarial català, la Cambra vol expressar la seva preocupació, així com el seu suport i solidaritat a totes les empreses i autònoms (en especial, els empresaris del transport i llurs treballadors) que s’han vist afectats per aquesta legítima acció de protesta.
  2. Tanmateix, entenem que aquesta crida a la mobilització i exercici del dret de protesta de forma no-violenta no és més que la reacció -no desitjada, però legítima- a la negativa reiterada del govern de l’Estat a negociar una solució política al conflicte innegable que viu Catalunya; entre altres motius per la persistent manca d’inversions que afecten des de fa dècades al sector empresarial. Conflicte que fa massa temps que dura i que recentment s’ha agreujat amb una sentència del tot injusta i injustificada.

Recordem també –com ja ha dit una associació de jutges i jutgesses- que la crítica a les resolucions judicials és també fonament de la democràcia, tot tractant-se la sentència del procés d’una resolució que no només afecta al acusats, sinó també, de forma molt intensa, al conjunt de la societat (empresaris inclosos).

  1. En conseqüència, i atès que una de les principals funcions que la llei confereix a les cambres de Comerç és la de proposar mesures que consideri necessàries o convenients per al foment i la defensa dels interessos que les Cambres representen, per mitjà d’aquesta declaració fem una crida al govern en funcions de l’Estat per tal que aposti decididament pel diàleg entre institucions, amb l’objectiu de negociar una solució política al conflicte, que permeti el retorn a un marc econòmicament estable per a les empreses del nostre país i així poder avançar cap al desenvolupament del màxim potencial de l’economia.