Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra denunciarà al Síndic de Greuges les situacions de vulneració de drets a autònoms i PIME

Ambdues institucions han acordat treballar conjuntament l'anàlisi de situacions de vulneració de drets d'interès mutu.

09/10/2019

Barcelona, 9 d’octubre de 2019.- La Cambra de Comerç de Barcelona i el Síndic treballaran conjuntament per denunciar les situacions de vulneració de drets i abusos a autònoms i PIME. Així ho han decidit en una trobada que ha tingut lloc avui a la Casa Llotja de Mar entre el president de la Cambra, Joan Canadell, i el Síndic, Rafael Ribó.

En aquest sentit, s’obriran sis línies d’actuació a partir del treball que ja han fet les institucions, entre les que destaca la denúncia d’infraestructures endarrerides cabdals per a la vertebració del territori com és la duplicació de la línia R3 de Vic. Altres línies d’actuació incidiran en el marc regulatori que estableix els preus de l’electricitat i el règim i condicions dels autònoms que dificulten el desenvolupament de la seva activitat i la posada en marxa de nous negocis.

Amb aquesta acció de treball conjunta amb el Síndic es persegueix protegir els autònoms i la petita i mitjana empresa, que era un altre dels compromisos del programa electoral del nou equip de govern de la Cambra.

Tancament de les plantes de General Cable de Manlleu i Montcada i Reixac

Així mateix, la Cambra de Barcelona enviarà una queixa formal al Síndic per denunciar el tancament de les plantes de General Cable situades a Manlleu i Montcada i Reixac, que suposarà l’acomiadament dels 600 treballadors que ocupa.

Des de la Cambra es demana que s’avaluï i s’elevi als organismes de la competència europeus el tancament de l’empresa. La corporació considera que darrera podria haver un tema de vulneració de la competència.