Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de Barcelona, el Consell General de Cambres i ACCIÓ posen en marxa el nou pla operatiu de la xarxa EEN a Catalunya

Nou pla de la xarxa Entreprise Europe Network (EEN) a Catalunya per impulsar la competitivitat de les pimes, a través de la internacionalització.

15/01/2015

La Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell General de Cambres de Catalunya i ACCIÓ, l’agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Ocupació, han posat en marxa el nou pla operatiu de la xarxa Entreprise Europe Network (EEN) a Catalunya, que es desenvoluparà fins a finals del 2016 (www.een.cat). Es tracta d’un pla bianual que s’emmarca en l’acord marc de col·laboració 2015-2020 amb la Comissió Europea.

La xarxa EEN és una iniciativa cofinançada per la Comissió Europea, creada l’any 2008, i està formada per 600 organismes de promoció econòmica, empresarial i tecnològica de més de 50 països. ACCIÓ lidera el consorci que actua com a node de la xarxa EEN a Catalunya, format també per la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya, que s’incorpora com a nou soci al projecte aportant capil·laritat territorial a través de les 24 oficines que té arreu del país.

Durant els propers dos anys s’organitzaran diverses activitats que tenen com a objectiu impulsar la competitivitat de les pimes catalanes a través del desenvolupament del seu potencial innovador i en el camp de la internacionalització, així com augmentar el seu coneixement de les polítiques europees. Aquesta xarxa internacional treballa de forma conjunta oferint serveis personalitzats de cerca de socis,  l’organització de trobades B2B entre empreses catalanes i internacionals –coneguts com a brokerage events-, missions empresarials i serveis d’assessorament individualitzat i formació, entre d’altres.