Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de Barcelona guardona la Fundació Barcelona Salut

El projecte ‘Barcelona, ciutat cardioprotegida’ ha instal·lat més de 500 desfibril·ladors, que han permès salvar 49 vides en els últims tres anys.

15/04/2019

Barcelona, 15 d’abril de 2019.- La Cambra de Comerç de Barcelona ha distingit a la Fundació Barcelona Salut amb el màxim reconeixement de l’entitat per “la tasca desenvolupada en favor d’una societat saludable”. Així ho va aprovar el Ple de la Cambra en la seva última sessió ordinària.

El president de la Cambra, Miquel Valls, ha fet entrega del guardó al president del Comitè Científic de Barcelona Salut, Lluís Donoso, també president de l’Associació Mundial de Radiologia. Durant el lliurament, Miquel Valls ha destacat la posada en marxa per part de Barcelona Salut del projecte científic “Barcelona, ??ciutat cardioprotegida” que ha suposat instal·lar més de 500 desfibril·ladors portàtils al metro de Barcelona, així com a farmàcies, mercats municipals i altres instal·lacions públiques de la ciutat. Aquests dispositius han permès salvar 49 vides en els últims tres anys davant d’episodis de parades cardiorespiratòries.

La mort sobtada multiplica per 19 les morts en accidents de trànsit

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort a Europa, amb més de 4 milions de morts a l’any i el seu impacte encara és superior en les dones que en els homes. Segons les últimes dades disponibles de l’any 2017, van causar 130.000 morts a Espanya, de les quals 23.000 es van produir a Catalunya.

Les malalties d’origen cardíac causen el 45% de les morts a Europa i el 35% a la Unió Europea. Les xifres disminueixen amb el pas del anys gràcies a la prevenció, els avenços en farmacologia i en imatge mèdica, i també, a la instal·lació de desfibril·ladors que ajuden a prevenir la mort sobtada, que multiplica per 19 el nombre de morts per accidents de trànsit.

La Cambra de Barcelona és membre de la Fundació Barcelona Salut des dels inicis del projecte “Barcelona, ciutat cardioprotegida”, l’estudi científic en el que també hi participen el Govern d’Espanya, l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Salut, el Col·legi de Farmacèutics, l’Associació de Farmàcies de Barcelona i el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques.