Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra lamenta la paralització del projecte del Corredor 5G del Mediterrani

Es tracta d’un nou fre al desenvolupament econòmic de Catalunya, ja que es bloqueja un projecte estratègic en innovació tecnològica.

Barcelona, 17 de setembre de 2019 –  La Cambra de Barcelona lamenta el fre del Govern espanyol al projecte del Corredor 5G del Mediterrani, impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la regió francesa d’Occitània i que compta amb l’aval de la Comissió Europea.

Pel president de la Cambra, Joan Canadell, es tracta d’un nou fre al desenvolupament econòmic de Catalunya, ja que es bloqueja un projecte estratègic en innovació tecnològica per definir la mobilitat del futur. Els arguments per aturar el conveni que faria possible el desenvolupament del projecte són purament formals, ja que es considera que la redacció no contenia un llenguatge jurídic propi d’un tractat internacional.

Per aquest motiu, Canadell considera que no són motius per aturar una infraestructura imprescindible per al sector de l’automòbil, que permet posicionar Catalunya en el mapa de la revolució digital i insta al govern espanyol a facilitar el màxim progrés tecnològic i ecònomic del territori, i a evitar discrepàncies que entorpeixen el bon desenvolupament de sectors clau per a l’economia del futur.

Catalunya és una de les regions europees líder en l’àmbit digital, com demostra la presència del Mobile World Congress. Aquest bloqueig afectarà el desenvolupament del sector de l’automòbil, que compta amb empreses auxiliars punteres, i podria posar en perill la continuïtat del MWC o suposar un fre al desenvolupament del saló. Així mateix, aturaria projectes innovadors actualment en marxa com la prova pilot de vehicles autònoms a un tram de l’AP-7 presentada fa uns dies.

El desenvolupament de la tecnologia 5G és una aposta estratègica que contribuirà al desenvolupament de les noves economies i al progrés i foment, tant d’espais intel·ligents com de sectors més eficients i interconnectats, que permetran millorar substancialment els rendiments actuals tant en termes de seguretat com de comunicació instantània. Així mateix, la indústria 5G és cabdal per a la captació de personal altament qualificat i la retenció de talent al territori català.