Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de Barcelona lliura 60.000€ en “xecs d’innovació” a empreses catalanes de l’economia blava

Les empreses rebran avui xecs per valor de 10.000€, per bescanviar per serveis de les Indústries Culturals i Creatives i/o Nous Agents d’Innovació.

10/10/2019

Barcelona, 10 d’octubre de 2019.- La Cambra de Barcelona lliura avui sis xecs d’innovació a empreses catalanes del sector del creixement blau en el marc del projecte de cooperació 4helix+, que forma part del programa Interreg MED.

L’objectiu del programa és estimular, assessorar i finançar la innovació creativa de les entitats del sector del creixement blau de l’àrea del nord de la Mediterrània, mitjançant el lliurament de 480.000€ en xecs d’innovació. Concretament, el projecte pretén testejar el funcionament i la utilitat del sistema de finançament mitjançant xecs d’innovació i, tanmateix, unir dos sectors ben diferents per promocionar la innovació creativa, com són les ICC i el sector del creixement blau.

La Cambra, soci del projecte, ha estat l’encarregada de gestionar sis d’aquests xecs d’innovació per valor de 60.000€ a l’àrea de Catalunya. Després d’un procés de convocatòria, un grup de tècnics va analitzar les propostes rebudes per experts externs en el sector i segons uns criteris de selecció prèviament establerts, la corporació ha atorgat els xecs a les empreses que han obtingut una millor puntuació. Així, les empreses seleccionades són: Seastainable (Sant Feliu de Llobregat); Cap a Mar (Barcelona); Delta Sail (Barcelona); Daevi (Montornès del Vallès); Q-STAR Serveis costers integrals (Badalona) i Business Yacth Club Barcelona (Barcelona); cada una d’elles rebrà un xec d’innovació per valor de 10.000€ per fer realitat el projecte proposat.

D’aquesta manera, es podran desenvolupar projectes com el disseny d’un coral modular artificial que permeti als peixos moure’s i que, a la vegada, gràcies a un sistema de sensors permeti captar i analitzar dades sobre l’estat del fons marí. Aquest només és un exemple dels sis projectes guanyadors.

En el projecte hi ha participat 10 socis i la prova pilot s’ha realitzat en 8 regions: Regione Marche, Catalunya, Andalusia, Àrea metropolitana de Lisboa, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Macedònia Central, Croàcia Adriàtica i Albània.

Per a més informació del projecte: ja.cat/4helix