Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de Barcelona ret homenatge a diferents personalitats de l’àmbit empresarial i cameral

La corporació va posar en valor el paper del president de la Cambra del Baix Llobregat, Carles Guilera, i l’expresident de la corporació, Antoni Negre, en l’impuls de la Cambra i el dinamisme economicoempresarial.

03/10/2022

La Cambra de Barcelona ha reconegut la implicació i la contribució de diferents personalitats de l’àmbit empresarial i cameral amb el lliurament de les medalles d’Honor de la corporació en un acte institucional celebrat al Saló Daurat de La Llotja de Mar el dijous passat. Concretament, les medalles d’Honor són una distinció que s’atorga des de fa més de 100 anys a aquells empresaris/es que es distingeixen per la seva contribució, durant l’exercici de les seves responsabilitats, al progrés econòmic i social de la ciutat i del país.

Entre les figures reconegudes s’hi troba l’antic president Antoni Negre, recentment traspassat i a qui es deu l’adquisició de la plena propietat de La Llotja de Mar, seu corporativa cameral. La presidenta actual de la corporació, Mònica Roca i Aparici, va destacar els èxits assolits per Negre, entre els quals va consolidar el paper institucional de la Cambra i “va propiciar també el nostre lideratge empresarial en institucions cabdals com Fira de Barcelona i Turisme de Barcelona, així com la nostra influència internacional al Mediterrani amb Ascame i a Europa amb Eurochambres”.

Així mateix, en el transcurs de l’acte, la Cambra també va reconèixer el paper de l’actual president de la Cambra territorial del Baix Llobregat, Carles Guilera. L’empresari del sector de l’automoció va ser homenatjat per la seva contribució i implicació en les activitats camerals i pels més de 20 anys d’exercici en el càrrec de president territorial sota els mandats de quatre presidents, Antoni Negre, Miquel Valls, Joan Canadell i Mònica Roca i Aparici.

La presidenta Mònica Roca i Aparici va descriure Guilera com un gran defensor de les delegacions territorials qui reflecteix a la perfecció l’esperit de país en xarxa i de vertebració del territori en què es treballa a través del projecte Catalunya 2030/40. De fet, la presidenta va sentenciar que “és un empresari honorable que mereix sobradament aquesta Medalla d’Honor”.

Per altra banda, l’empresari de Manlleu i expresident de la Cambra territorial d’Osona, Josep Pujadas, també va rebre la distinció cameral. La corporació va reconèixer a Pujadas la seva tasca d’impuls i visibilitat cameral a la comarca d’Osona durant la presidència que va ostentar del 2010 fins al 2017.

Altres personalitats, com José Arcas, empresari de Nestlé, Pere Vicens, de Vicens Vives, o l’empresari Josep Lluís Rovira Escubós, Cònsol d’Estònia, també van rebre el reconeixement per fer de Catalunya una economia capdavantera i exemple de progrés i situar la Cambra com una institució referent.