Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de Comerç aposta pel tercer carril entre Martorell i Castellbisbal per garantir el futur del Corredor Mediterrani

El Ministeri de Foment ha sotmès a exposició pública l’estudi informatiu del tram Martorell–Castellbisbal del Corredor Mediterrani ferroviari de mercaderies.

La Cambra de Comerç de Barcelona aposta per dotar al Corredor Mediterrani d’una plataforma de doble via exclusiva per a mercaderies, que permeti el tràfic ferroviari de mercaderies en ample internacional amb continuïtat en tota la seva longitud, i que estigui ben connectada als ports i plataformes logístiques intermodals.

L’objectiu a llarg termini és l’existència d’una plataforma independent de doble via d’ample internacional dedicada al tràfic de mercaderies, però la l’habilitació de trams en ample mixt sobre les plataformes actuals constitueix una solució transitòria cap a l’ample internacional. En definitiva, la Cambra aposta per dotar al tram Martorell – nus de Castellbisbal d’ample internacional en el termini més curt possible, així com l’extensió de la solució adoptada fins a l’àrea de Tarragona, oferint una resposta homogènia al conjunt de l’àmbit territorial objecte d’estudi informatiu.