Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de l’Alt Penedès subvenciona amb gairebé 50.000€ euros al sector turístic sostenible de la comarca

Es preveu que l’empresa seleccionada Bikemotions comenci a oferir els nous productes turístics a finals d’aquest any.  

La Cambra de l’Alt Penedès ha atorgat, concretament, 49.621€ a una empresa turística de l’Alt Penedès. La selecció de les iniciatives s’ha fet en el marc del concurs de subvencions que organitza el projecte europeu MEDUSA, que promou el desenvolupament i la promoció del turisme d’aventura sostenible al mediterrani, i on s’han presentat un total de 53 iniciatives turístiques al conjunt de Catalunya. 

En conjunt, el projecte ha destinat un total de 180.000 €, els quals s’han repartit entre les comarques del Berguedà, l’Alt Penedès, el Baix Ebre i l’Alt Empordà. Les empreses seleccionades que rebran finançament per desenvolupar les seves activitats de turisme d’aventura sostenible són: Guies d’Arrel (30.000€ – Berguedà), Pedratour (34.451€ – Berguedà), Bikemotions (49.621€ – Alt Penedès), Plàncton, Divulgació i Serveis Marins (39.388 € – Baix Ebre) i SK Kayak (26.538€ – Alt Empordà) 

La comercialització d’aquests nous productes a Catalunya es calcula que crearà almenys una quinzena de llocs de treballs nous i estables durant tot l’any, així com també generarà un impacte econòmic positiu a un centenar d’empreses del territori, les quals es beneficiaran directa o indirectament d’aquesta nova oferta turística en la seva destinació. 

Es preveu que el proper mes d’abril, les empreses guardonades comencin a desenvolupar els seus productes seguint el pla d’implementació prèviament elaborat amb el suport i coneixement tècnic de la corporació. Les iniciatives seleccionades responen a la definició de turisme d’aventura de la Adventure Travel Trade Association (ATTA), la qual és una associada del MEDUSA, i defineix el turisme d’aventura “com tot aquell viatge que reuneix al menys dos dels següents tres elements: que es porti a terme en un entorn natural, que inclogui activitat física i/o immersió cultural”.  

En aquesta línia, les empreses subvencionades treballaran en nous productes que ofereixin als visitants experiències d’aventura d’alt valor afegit, com són rutes d’enoturisme en bicicleta, escape rooms aquàtics, kayaking, senderisme, rutes amb raquetes de neu, entre d’altres. L’objectiu és que els productes turístics estiguin llestos per al seu consum abans que finalitzi l’any. Per això, les empreses comptaran durant el seu desenvolupament amb el suport tècnic, administratiu, legal, d’execució, de promoció i comercialització de la Cambra de Comerç de Barcelona, de la Diputació de Barcelona (membre associat al projecte), l’Agència de desenvolupament del Berguedà, el Consorci de Promoció turística del Penedès, el Patronat Girona Costa Brava, Empordà Turisme, el Patronat de Terres de l’Ebre i de Baix Ebre Avant. 

Bikemotions, enoturisme i ciclisme 

Es tracta d’una empresa de lloguer de bicicletes situada a Lavern-Subirats, que ofereix experiències de vi, natura i ciclisme. L’experiència turística consisteix a oferir una ruta amb bicicleta i descobrir l’orografia del Penedès i també la tradició dels seus cellers i caves, que actualment té, aproximadament, uns 250 cellers actius