Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de l’Anoia es reuneix amb una trentena d’agents socioeconòmics i ajuntaments per impulsar els PAE

La trobada va esdevenir el marc perquè la Unió de Polígons Industrials de Catalunya presentés el pla d’acció i dinamització dels PAE que es proposa per l’Anoia. 

La Cambra de l’Anoia va donar el tret de sortida a l’impuls i dinamització dels Polígons d’Activitat Econòmica de la comarca. Per fer-ho, la corporació es va reunir amb una trentena d’interlocutors diferents, entre ells, diversos ajuntaments de la comarca i agents socioeconòmics del territori. La trobada, que es va celebrar al Clúster de la Pell d’Igualada, va esdevenir el marc perquè la Unió de Polígons Industrials de Catalunya presentés el pla d’acció i dinamització dels PAE que es proposa per l’Anoia. 

El consell executiu de la Cambra considera que la situació actual a la comarca genera preocupació entre l’empresariat a llarg termini. Per aquest motiu, s’estan adreçant tots els esforços en revertir aquesta situació i construir un pla d’acció i dinamització dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de l’Anoia que tingui com a objectiu esdevenir un full de ruta per reposicionar estratègicament la comarca.

Des de la corporació es fa èmfasi en recordar que la situació privilegiada de la comarca enclavada en una cruïlla d’eixos viaris i a menys de 100 km de tres ports marítims de mercaderies s’ha de llegir com?una oportunitat per transformar econòmicament l’Anoia i fomentar així un desenvolupament mediambientalment sostenible i socialment just. En aquest sentit, la proposta del Consell executiu no es limita a una reactivació exclusiva dels PAE, sinó que a transforma’ls i compaginar el seu creixement en la construcció d’un model econòmic més sostenible, benestant i d’alt valor afegit.