Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra del Barcelonès Nord guardona tres projectes finals de Formació Professional en el marc del Dia de la Cambra

L’acte s’ha celebrat a l’Edifici del BCIN de Badalona i ha comptat amb una conferència sobre els fons Next Generation EU, a càrrec de Matilde Villarroya, secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus del Departament d’Economia i Hisenda.   

Els Premis Futur Cambra i els fons Next Generation EU han estat els dos elements clau de la celebració del Dia de la Cambra 2022 que ha organitzat per segona vegada la Cambra del Barcelonès Nord. Una jornada que ha servit per retre homenatge a les més de 7.000 empreses que conformen el teixit productiu del territori, i que ha comptat amb la presència del president de la Cambra del Barcelonès Nord, Pere Alemany, de la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i l’alcaldessa de Sant Adrià del Besós, Filo Cañete, entre d’altres.  

En aquest sentit, el Dia de la Cambra del Barcelonès Nord ha estat el marc de la conferència “Els fons Next Generation EU a Catalunya: amenaces i oportunitats”, a càrrec de la secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya. Durant la seva intervenció, Villarroya ha explicat l’origen i el sentit d’aquests recursos, ha fet balanç dels fons que han arribat a Catalunya fins ara i ha donat una previsió de les convocatòries que es publicaran en els propers mesos i que es posaran a l’abast del teixit productiu català durant els propers tres anys. 

Per altra banda, l’acte també ha servit perquè la Cambra del Barcelonès Nord fes entrega de la primera edició dels Premis Futur Cambra, uns guardons que tenen l’objectiu de promoure la Formació Professional al territori i reconèixer el talent del seu alumnat, així com el compromís tant dels centres de formació com de les empreses amb la transferència de competències personals i professionals necessàries per fer el salt al món laboral.  

En categoria de guanyador dins la modalitat del cicle de Formació Professional de Grau Superior s’ha premiat el projecte Aules lliures de Covid de Ferran Àlvarez Sánchez, Antonio Vico Pozo, David Lara Zafra i Arnau Ballesta Montes de l’Institut la Pineda, i el qual ha estat tutoritzat per Jordi Moreno Mestre, Cecilia Bonet Fernandez i Marina Blanco Cabrera. El treball va servir per trobar una solució al problema de ventilació de les aules i contribuir a evitar el contagi de la Covid-19. Per això, es va dissenyar i muntar un prototip IoT per mesurar la qualitat de l’aire i a partir de la concentració de CO2 existent, poder avaluar el perill de contagi en temps real i avisar de la necessitat d’una ventilació adequada  

Mentre que en la modalitat del cicle de Formació Professional de Grau Mig s’ha guardonat el treball Aco et porta l’esmorzar, un projecte final de Joel Jaro Lopez, Brandon Felix Muñoz Choque, Paola Osio Mez, Victoria Oladunni Nwaeze Aku, Anissa El Asri, Milka Dahiana Espinola, Yousra Stitou Alaoui, Abel Cordero Gonzalez, Suninder pal Singh i Ana Scarla Sena Feliz; i amb el suport de les tutores Sandra Pozo Camino i Maria Paz Arenas Verdú de l’Institut Ramon Berenguer IV. El projecte ha consistit en la creació d’una empresa que s’encarrega del servei d’esmorzars i snacks a l’institut, arran del tancament del servei de cantina per l’impacte de la Covid-19. L’alumnat, distribuït en quatre departaments que es roten cada vuit setmanes, realitza les tasques d’administració, compres, vendes i magatzem amb l’objectiu de poder atendre les necessitats dels clients, tant professorat com alumnat de l’Institut. 

Per altra banda, el jurat també ha escollit com a finalista el projecte Trituradora de Lenin Antonio Rivera Bonilla i Juan Manuel Berlanga Berlanga, i el qual ha estat orientat per Diego Méndez, Mariona Coma, Sergi Gimenez i Miguel-Angel Copado de l’Institut Pompeu Fabra. El projecte final ha construït una cadena completa d’economia circular per al tractament de plàstics de rebuig que convertits en matèria prima poden ser reutilitzats en la seva impressora 3D.  

Tanmateix, la corporació territorial també ha volgut retre un homenatge a l’empresa Olivér i Batlle pel seu compromís amb l’FP i la implicació amb el desenvolupament empresarial del jovent del territori.