Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra al Vallès Oriental obre un nou Punt de servei a Parets del Vallès

La corporació territorial habilitarà les seves oficines a l’edifici municipal que l’Ajuntament de Parets del Vallès posarà en marxa properament al carrer la Volta, núm. 2

La Cambra del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Parets del Vallès han arribat a un acord per tal que la Cambra territorial habiliti un nou punt de servei al nou edifici municipal que el consistori paretà posarà en marxa properament al carrer la Volta, núm. 2. Amb aquesta aposta la Cambra millorarà la seva cobertura al Baix Vallès, ja que les noves instal·lacions ampliades permetran que la corporació ofereixi un catàleg de serveis més ampli que contribueixi a fomentar el desenvolupament i competitivitat del teixit empresarial.

De fet, tant el consistori com la Cambra s’han compromès a col·laborar conjuntament en benefici del tot el teixit empresarial del territori i han obert la porta a programar conjuntament accions formatives i jornades informatives adaptades a les inquietuds del moment i a les necessitats del territori.

El nou conveni materialitzat entre ambdues parts va més enllà de les funcions bàsiques que fins ara oferia el Punt de servei com són l’assessorament i els tràmits empresarials, i incorpora aspectes que són claus per transformar l’economia com l’impuls de la Formació Professional, el foment de la dona en el teixit empresarial o la dinamització dels polígons industrials del territori, entre d’altres.

En aquest sentit, en matèria de formació professional, el nou Punt de servei treballarà per impulsar la Formació Professional Dual, assessorant i acompanyant les petites i mitjanes empreses, per tal que puguin participar en la modalitat d’FP dual del sistema educatiu. D’aquesta forma, la Cambra del Vallès Oriental reforça el paper de les cambres com a nexe d’unió entre l’escola i l’empresa, per estudiar les necessitats d’adequació de l’oferta formativa a les necessitats de les empreses i l’administració competent.

Així mateix, la corporació també pretén estimular la promoció i dinamització econòmica dels polígons industrials, a través de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, i el foment de la internacionalització empresarial.

A més, la Cambra també es compromet a través de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) a treballar per fomentar la igualtat de gènere entre el teixit empresarial del territori, i col·laborar així en la identificació d’accions encaminades a la promoció de la dona en el teixit empresarial local.

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Cambra s’ha signat a la seu del consistori municipal amb l’alcalde del municipi, Jordi Seguer, i el president de la Cambra del Vallès Oriental, Jaume Aragall. L’acte també ha comptat l’assistència de la regidora de Promoció Econòmic, Carme Herrero, i la 1a tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Casandra García.

D’aquesta forma, amb l’obertura d’aquest nou punt d’atenció, la Cambra del Vallès Oriental reordenarà  la seva xarxa d’oficines territorials en benefici dels empresaris i autònoms de la comarca. Concretament, el Baix Vallès veurà substituït el Punt obert fins ara a Mollet del Vallès per les noves instal·lacions a Parets del Vallès.