Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra del Vallès Oriental entrega la certificació internacional en esdeveniments sostenibles al Circuit de Barcelona-Catalunya

La corporació territorial, a través de Cambra Certifica, lliura al Circuit de Barcelona-Catalunya la norma ISO 20120 en esdeveniments sostenibles, que posa en valor la feina de la infraestructura per ambientalitzar el sector del motor.

La Cambra del Vallès Oriental entrega la certificació ISO 20120 en esdeveniments sostenibles al Circuit de Barcelona-Catalunya, a través de l’ens Cambra Certifica. Amb el lliurament d’aquesta norma internacional, la corporació posa en valor l’esforç i el treball diari que fan aquestes infraestructures representatives del sector del motor català, per ambientalitzar els esdeveniments i portar a terme pràctiques sostenibles.

En el marc de la Festa 30 del Circuit, es va celebrar el lliurament d’aquesta certificació amb la participació del gerent de la Cambra Certifica, Martín Pita, el president de la Cambra del Vallès Oriental, Jaume Aragall, el president del Circuit i Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, i el director del Circuit, Josep Lluís Santamaría. Durant l’acte també es va commemorar el 30è aniversari del traçat mundialista de les instal·lacions i es va presentar el nou pla del Circuit, adaptat als principis i valors del segle XXI: sostenibilitat, innovació i vinculació amb l’entorn.

En aquest sentit, el president de la Cambra del Vallès Oriental, Jaume Aragall, rep amb optimisme l’entrega de l’ISO 20120 perquè contribuirà a la consolidació del Circuit com a motor econòmic i tecnològic de la comarca: Els espais de l’entorn del Circuit ofereixen una gran oportunitat estratègica i econòmica i serviran per captar inversió a la comarca”.

De fet, des de la Cambra de Comerç de Barcelona s’estima que els terrenys del voltant del Circuit podrien arribar a allotjar fins a 144 empreses que sumarien una facturació total de 970 milions d’euros, tenint en compte l’impacte indirecte i induït. A més, el desenvolupament empresarial d’aquest complex generaria 430 milions d’euros en el valor afegit brut del territori i crearia gairebé 6.000 llocs de treball. Per aquest motiu, el president de la Cambra territorial ha considerat que la certificació de la norma internacional és “un pas endavant en la creació d’aquest pol industrial, que ha de fomentar la ubicació d’empreses relacionades amb la indústria del motor, la mobilitat sostenible, la tecnologia i les activitats recreatives i esportives al voltant del Circuit”.

Paral·lelament, el president del Circuit i conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, ha assegurat que “volem reconvertir aquest equipament, concebut entorn de la benzina i les grans competicions, en un espai al servei de la societat, de l’oci saludable, de la mobilitat verda, de la innovació industrial, del teixit productiu i del territori. Volem que sigui un símbol de la transformació verda i de l’adaptació d’activitats i infraestructures que ens exigeix l’emergència climàtica”.