Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra del Vallès oriental i Granollers Mercat s’uneixen per donar suport a projectes d’innovació i transformació digital d’autònoms i PIMES del territori

La corporació materialitza per primera vegada al territori la posada en marxa de programes específics d’InnoCámaras i TICCámaras dirigits a fomentar la transformació i innovació.

Barcelona, 30 de juliol de 2020.- La Cambra del Vallès Oriental i el servei de promoció econòmica de l’Ajuntament de Granollers, Granollers Mercat, han signat dos convenis de col·laboració per obrir convocatòries específiques dels programes InnoCámaras i TICCámaras dirigits al teixit empresarial del territori.

La voluntat d’ambdues és fomentar el desenvolupament digital i innovador de les empreses locals ubicades a Granollers, Montmeló, Vilanova del Vallès i Montornès del Vallès, i apropar així l’estratègia Catalunya 2030/40 al terreny territorial de la Cambra. De fet, és la primera vegada que la corporació materialitza una col·laboració d’aquestes característiques amb el territori vallesà.

Concretament, mitjançant els programes InnoCámaras 2020 i TICCámaras 2020 es fomentarà l’assessorament i diagnosi personalitzat a les empreses, així com també, les subvencions directes a la implantació de projectes d’innovació i digitalització. El desenvolupament del contingut dels programes es desenvoluparà en dues fases:

  • Primera fase:  El servei d’empresa de Can Muntanyola col·laborarà en la difusió del programa i el servei TIC o d’Innovació de la Cambra realitzarà un assessorament individualitzat gratuïtper detectar àrees prioritàries de millora i elaborar recomanacions d’innovació o digitalització.
  • Segona fase: Implantació de solucions. Les empreses d’acord amb la diagnosi feta triaran quin proveïdors’encarregarà del pla personalitzat d’implantació. El finançament de l’import elegible d’aquesta fase serà aportat en un 40% per FEDER i un 60% per l’empresa beneficiària, i l’ajuda màxima que es pot obtenir és de 2.800€.

Els projectes a implantar que poden rebre ajudes del Programa Innocámaras poden ser d’innovació en productes o serveis com nous dissenys de productes, estudis de nous materials,etc; en processos com ara estudis d’aplicació de lean manufacturing, redefinició del lay-out de la planta, optimització de magatzems, millora sostenibilitat ambiental d’un procés; en gestió empresarial com ara un nou pla estratègic o de màrqueting o de comercialització, projectes d’imatge gràfica i d’embalatges de nous productes, primera Implantació d’ISO, etc. I finalment, i com a novetat, projectes per adaptar-se a la nova situació creada per la Covid-19, com l’adaptació d’espais de l’empresa, millora de la seguretat sanitària, etc.

Mentre que del programa TIC Cámaras els projectes a implementar poden ser comerços electrònics, màrqueting digital o eines que ajudin a millor la competitivitat/productivitat de la PIME (ERP, CRM, MES, factura electrònica, etc.).

Amb la signatura d’aquests dos convenis les dues entitats reforcen la seva col·laboració en el marc del centre de servei a les empreses de Can Muntanyola i sumen els seus recursos i experteses per donar suport als autònoms i a les petites i mitjanes empreses del territori en la implantació de projectes d’innovació i de digitalització (transformació i adaptació digital).

La presentació formal de sol·licituds s’obrirà el proper dimecres, 5 d’agost, i es podrà fer a través dels següents enllaços, programa Innocámaras i programa TICCámaras. El termini finalitzarà el 30 de novembre o fins a exhaurir el pressupost de les convocatòries. El finançament dels programes prové dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).