Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra del Vallès Oriental premia el talent jove de la comarca durant la celebració del Dia de la Cambra

Entre els projectes guanyadors destaquen les iniciatives que fomenten una indústria més sostenible i competitiva a la comarca, amb apostes com l’ús dels robots o la reutilització de productes i materials.

El Teatre Auditori de Granollers ha acollit aquest dijous, 16 de juny, a la tarda l’acte més rellevant de la Cambra del Vallès Oriental, el Dia de la Cambra. Com cada any, la celebració ha servit per retre homenatge al teixit productiu de la comarca, reflexionar sobre aspectes transcendentals per a l’economia local, com és la necessitat d’enfocar l’activitat productiva cap a la construcció d’un nou model econòmic que combati l’emergència climàtica, així com també per fer l’entrega de la segona edició dels Premis Futur Cambra.

Per posar el focus sobre l’emergència climàtica, el Dia de la Cambra ha comptat amb la participació del físic i meteoròleg de TV3 i Catalunya Ràdio, Enric Agud Piqué, qui ha conduït la conferència I al 2031, què?. L’acte també ha comptat amb la participació del president de la Cambra del Vallès Oriental, Jaume Aragall i Clavé, el vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Barcelona, Toni Fitó i Baucells, i l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell.

Èxit rotund en la segona edició dels Premis Futur Cambra

L’elevada quantitat de candidatures presentades, així com també l’excel·lent qualitat dels projectes ha dut que la segona edició dels Premis Futur Cambra guardoni fins quatre projectes finals en la categoria de guanyadors. Amb aquests premis, la Cambra del Vallès Oriental fomenta la transferència del coneixement entre el teixit productiu vallesà i els centres educatius de la comarca.

Els quatre projectes guanyadors tenen en comú que es tracten d’iniciatives cooperatives, sostenibles, innovadores, solidàries o que promouen la igualtat en clau de gènere. En aquest sentit, l’Institut Escola Municipal de Treball de Granollers ha estat guardonat tres cops: amb el projecte R-POP Economia Circular, que vol desenvolupar una aplicació que col·labori en la reutilització dels materials que són rebutjats per altres empreses industrials; amb la iniciativa Creació i construcció d’una HPLC virtual per a l’ensenyament i docència, que ofereix una alternativa a una màquina real de cromatografia de líquids d’alta pressió, però a un cost molt més baix, i que ha comptat amb la participació també de l’IES Carles Vallbona; i amb Adopta un professional, una aplicació que permet posar en contacte alumnes i professionals perquè es generin sinergies i els perfils s’adaptin més a la demanada del mercat laboral. L’últim premi l’ha rebut l’Institut de Mollet del Vallès pel projecte Robot Repartidor de Peces amb Visió Artificial, per agilitzar els processos a les plantes de producció.

Els Premis Futur Cambra també han lliurat dos premis finalistes: el primer a l’Institut Escola Municipal de Treball de Granollers, Rural FP construeix el teu camí, i el segon al Parc Estudi, Perruqueria Solidària. Tots dos projectes tenen l’ambició de trobar vies econòmiques col·laboratives per crear un teixit productiu més just i solidari.

Així mateix, durant l’entrega dels Premis Futur Cambra també s’han lliurat tres premis a les empreses vallesanes pel seu compromís amb l’FP i l’acollida del nou talent al mercat laboral: Petronas Lubricants Spain (Canovelles), Estelec Instalaciones Integrales (Sant Fost de Campsentelles) i Salicru (Santa Maria de Palautordera).

I a més, enguany, com a novetat, els Premis Futur Cambra també han atorgat un reconeixement a Beatríz Sotorrío, responsable de desenvolupament de persones de Audens Food, per la seva participació com a jurat en aquesta segona edició dels Premis Futur Cambra.

Un jurat dels premis Futur Cambra ha estat format per tècnics dels Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals, Dolors Castro i la Maria Goretti Salazar dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental, Paloma Miranda del Servei d’emprenedoria de la Cambra de Comerç de Barcelona, representants de la Cambra del Vallès Oriental i Beatriz Sotorrío en representació de l’empresa Audens Food. L’objectiu ha estat, un any més, reconèixer el talent de l’alumnat vallesà, així com el compromís dels centres de formació com de les empreses de la comarca.