Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra del Vallès Oriental premiarà projectes finals d’FP sostenibles i innovadors

La corporació llança els Premis Futur Cambra per promoure la FP a la comarca i reconèixer el talent de l’alumnat. 

La Cambra del Vallès Oriental llança els Premis Futur Cambra amb l’objectiu de promoure la Formació Professional a la comarca i reconèixer el talent del seu alumnat, així com el compromís tant dels centres de formació com de les empreses de la comarca amb la transferència de competències personals i professionals necessàries per fer el salt al món laboral. 

A través d’aquests guardons es premiaran 3 projectes finals d’FP que estiguin alineats amb els eixos del projecte Catalunya 2030/40 impulsat per les Cambres catalanes per a la construcció d’un nou model econòmic. Així doncs, per a la selecció de les iniciatives guanyadores es tindran en compte que siguin cooperatius, sostenibles, innovadors, solidaris i que promoguin la igualtat de gènere. 

El jurat dels Premis Futur Cambra també seleccionarà 3 projectes finals més de Formació Professional en la categoria de finalistes. També es farà un reconeixement especial a 3 empreses vallesanes i als seus tutors pel seu treball i compromís amb la formació de nous professionals a la comarca. 

Els centres d’ensenyament i l’alumnat dels centres educatius públics, concertats i privats de l’àmbit del Vallès Oriental podran adreçar les seves propostes fins al 14 d’octubre. La convocatòria estarà oberta tant a l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior i Grau Mitjà (curs 2019-2020 i 2020-2021) com de Formació Professional Dual (projectes presentats entre abril de 2019 i maig de 2021). 

L’entrega dels guardons es durà a terme el proper 11 de novembre en el marc de la Dia de la Cambra del Vallès Oriental que se celebrarà al Circuit de Barcelona-Catalunya. Així mateix, l’entitat ha habilitat un espai web relatiu als premis amb l’objectiu de proporcionar tota la informació necessària, publicitar les bases i els terminis d’inscripció.   

Sobre el projecte Catalunya 2030/40 

L’octubre de 2019 les Cambres catalanes van presentar el projecte Catalunya 2030/40, un pla d’acció que insta a administracions, institucions, entitats i empreses a treballar per fer realitat un nou model econòmic de país centrat en desenvolupar el màxim potencial de l’economia catalana. En el marc d’aquesta d’estratègia es van definir un total de 15 eixos, sobre els quals hauran de pivotar els projectes seleccionats als Premis Futur Cambra. Entre aquests s’hi troben l’economia digital, la sostenibilitat i la sobirania energètica, la innovació i la internacionalització, entre d’altres.