Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra demana apostar per iniciatives com l’Hermitage que contribueixen a dinamitzar l’economia

Projectes com aquest fonamenten l’economia del coneixement i l’atracció de turisme de qualitat.

26/02/2020

Barcelona, 26 de febrer de 2020.- La Cambra de Barcelona vol manifestar el seu recolzament al projecte de construcció del museu Hermitage a Barcelona, ja que representaria noves oportunitats des del punt de vista cultural i econòmic.

La corporació considera que és important l’atracció de projectes i inversions que aporten valor econòmic i consoliden la posició de lideratge de la capital catalana.

Avui Barcelona és una referència cultural internacional gràcies a la col·laboració públicoprivada i a  l’impuls de la societat civil, que al llarg de la història ha apostat per la cultura com a dinamitzadora de l’activitat econòmica.

L’esforç i l’aposta cultural al llarg de les darreres dècades permet que a data d’avui Barcelona sobresurti com a pol d’excel·lència cultural i impulsi l’arrelament del talent, connectant-lo amb les empreses i les institucions locals representatives dels sectors culturals –com l’editorial, les arts escèniques, els grans festivals de música o l’experimentació al voltant de la imatge.

A més, projectes com l’Hermitage fomentaran el posicionament de Barcelona com a ciutat que aposta per una societat i una economia del coneixement, i contribuirà a l’atracció d’un turisme de qualitat.

En aquest sentit, és important que el procés de concessió que està impulsant l’Autoritat Portuària no s’aturi i es desenvolupi en un entorn de seguretat jurídica.