Sala de premsa

Notes de premsa

S’engega el projecte Cambra Global Market per potenciar les exportacions de les empreses

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’emmarca en el projecte Aixeca el teu negoci, és generar activitats i serveis a través d’acords bilaterals amb altres Cambres del món

24/11/2020

La Cambra de Barcelona, a través del seu Departament d’Internacional, engega Cambra Global Market, un nou projecte que té com a objectiu generar activitats i serveis per potenciar les exportacions de les empreses catalanes a través d’acords bilaterals amb Cambres d’altres països. Aquesta iniciativa està lligada al projecte Aixeca el teu negoci, a través del qual la Cambra treballa per ajudar les empreses a superar la crisi sanitària.

Des de Cambra Global Market es vol teixir aliances amb cambres estratègiques en matèria de digitalització, mobilitat i serveis per generar oportunitats comercials a empreses catalanes que els permetin ampliar la base de vendes, tot i les dificultats de la crisi. Al món existeixen prop de 13.000 cambres de comerç que ajuden les empreses a prosperar als mercats internacionals.

Per facilitar el contacte amb altres cambres d’arreu del món, s’ha creat la figura de l’ambaixador internacional, un col·laborador amb perfil empresarial d’àmplia experiència a nivell internacional, que viatgi amb freqüència o visqui al mercat d’interès de la Cambra de Barcelona i que estigui compromès amb la legalitat i el Codi de Bones Pràctiques aprovat per la corporació.

La Cambra de Barcelona ja compta amb 10 ambaixadors internacionals, i en una primera fase, es pretén signar acords amb lescambres de comerç més actives d’una vintena de països d’Europa, Àsia i Amèrica: Mèxic, Perú, Colòmbia, Estats Units, Canadà, Xina, Japó, Índia, Corea del Sud, Singapur, Rússia, EAU, França, Portugal, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Escòcia, UK i Israel.

Paral·lelament també s’està incrementant la xarxa de col·laboradors homologats, formada per professionals amb experiència demostrada en sectors i mercats concrets dedicats a l’assessorament empresarial i a l’expansió internacional. La Cambra compta amb 20 col·laboradors que cobreixen més de 50 països, on ajuden a empreses catalanes a executar i desenvolupar projectes.

Així mateix, des del mes de febrer la Cambra de Barcelona ha estat una de les impulsores en la creació de taules rodones de debat i col·laboració entre 14 cambres privades d’Europa i Amèrica, que periòdicament s’organitzen.

Xarxes internacionals entre Cambres

En un món globalitzat, les cambres de comerç també tenen la necessitat d’establir relacions entre elles per crear sinèrgies i s’organitzen en grans associacions territorials. Una d’elles és l’Associació de les Cambres de Comerç de l’Àrea Mediterrània (ASCAME), que aplega 250 Cambres de 23 països. La Cambra de Barcelona hi té molta relació a nivell d’activitat i organització d’esdeveniments, i de fet, és part del seu Comitè Executiu i ostenta la Secretaria General Permanent.

A nivell europeu existeix l’Eurochambres, que representa més de 1.700 Cambres de Comerç locals i regionals de 43 països del continent, així com 20 milions d’empreses. Les relacions institucionals entre les corporacions es canalitzen a través de les agrupacions camerals estatals.

La Cambra de Barcelona també forma part de l’Asociación Iberoamericana de Cámaras de Comercio (AICO), que representa els interessos de més de 400 Cambres de la Península Ibèrica, Amèrica del Nord, Amèrica Central, el Carib, el Con Sud i la regió andina.

Per últim, les Cambres de Comerç de més de 130 països es troben agrupades a la Federació Mundial de Cambres (WCF), que al seu torn és part de la Cambra de Comerç Internacional (ICC), organització que des de l’any 1919 defensa un comerç obert en competència lleial i regles justes. La Secretaria del Comitè Espanyol de la ICC es troba a les oficines de la Cambra de Barcelona.