Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra es centra en la internacionalització en el Bizbarcelona 2017

Més de 500 pymes es beneficiaran de conferències i assessoraments en matèria d’exportació i mercats exteriors des de l’espai BizExporta, una iniciativa de la Cambra de Barcelona i CaixaBank.

22/05/2017

La Cambra de Comerç de Barcelona preveu informar i assessorar de forma gratuïta més de 500 petites i mitjanes empreses durant els dos dies que dura el Bizbarcelona. En la setena edició del saló, que se celebra els dies 31 de maig i 1 de juny a Fira de Barcelona, la Cambra fa una aposta especial per l’assessorament internacional i les conferències amb testimonials d’empreses.

La Cambra de Barcelona també aposta de nou per Bizbarcelona com a marc idoni per oferir serveis de suport a l’emprenedoria, promovent assessoraments gratuïts d’anàlisi de la viabilitat de plans de negoci, facilitant recursos específics per a les dones emprenedores, i orientant en matèria de finançament als autònoms i les microempreses. Enguany també organitza una taula rodona de dones emprenedores.

Respostes d’internacionalització, al Bizexporta

A l’àrea Bizexporta del saló, durant dos dies se succeiran conferències amb casos pràctics i testimonis per ajudar a evitar errors comuns a les empreses que exporten, així com reunions amb tècnics d’internacionalització.

Per una part, la Cambra de Barcelona ofereix respostes a consultes específiques sobre els grans mercats exportadors de les empreses catalanes com Llatinoamèrica (Cuba, Mèxic, Perú, Colòmbia), Magrib (Algèria), Europa i Orient Mitjà (Iran). En total s’oferirà informació sobre com exportar a 27 països.

D’altra banda, especialistes de CaixaBank assessoraran sobre gestió de riscos, mitjans de pagament, finançament de l’exportació, i tràmits i duanes.

Una bona part dels esforços de Bizexporta van destinats a empreses que s’inicien en l’exportació, i que requereixen suport per diagnosticar les seves oportunitats, per elaborar plans d’internacionalització, i per identificar clients i canals per abordar-los.