Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra expressa els seus condols per la mort de Valls, president durant 17 anys

L'actual president, Joan Canadell, vol expressar els seus condols per la mort de Miquel Valls, president de la corporació durant 17 anys.

22/09/2019

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, encapçala pel seu president, Joan Canadell, vol expressar els seus condols per la mort de Miquel Valls, president de la corporació durant 17 anys.

El president de la Cambra, Joan Canadell, ha destacat la seva gran contribució a la institució al llarg de tots els anys com a president, especialment a l’esforç per deixar la institució sanejada i patrimonialment sòlida després la reconversió que van haver de fer les cambres amb l’eliminació de la quota cameral a finals de 2010.

Miquel Valls i Maseda va néixer a Barcelona el 29 de setembre de 1943. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, era màster en Gestió Gerencial per l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA) i diplomat en Direcció d’Empreses per l’Institut d’Estudis Superiors d’Empresa (IESE).

Amb una llarga trajectòria empresarial en el sector metal·lúrgic, va entrar a formar part del ple de la Cambra l’any 1996 i el 1998 al seu Comitè Executiu com a coordinador de les delegacions. El 21 de juny de 2002 va ser nomenat president de la institució, càrrec que va ocupar fins al 17 de juny de 2019. Va ser president del Consell General de Cambres de Catalunya durant el mateix període, així com vicepresident del Consejo Superior de Cámaras de Comercio, Industria y Navegación de España, que posteriorment va passar a denominar-se Cámara de España.

Entre les altres responsabilitats que va ocupar, va ser membre del comitè espanyol de la Cambra de Comerç Internacional (CCI) i vicepresident de l’Associació de Cambres de Comerç de la Mediterrània (ASCAME). Així mateix, membre del Comitè Executiu de la Fira de Barcelona i president de la Comissió Econòmica. Des de 2001 era membre de la Comissió Permanent i actualment el seu president.

El Govern de la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi l’11 d’abril de 2017.

Fotografies