Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra impulsa un fons de solidaritat per coordinar iniciatives orientades a la lluita contra la Covid-19

Gràcies a la coordinació de la Cambra, diversos hospitals de Catalunya han pogut rebre urnes de metacrilat, s’ha contribuït a la fabricació de respiradors i s’ha cobert la demanada de material de protecció sanitari, entre d’altres.

04/04/2020

La Cambra de Barcelona ha posat en marxa un fons de solidaritat per potenciar i facilitar múltiples iniciatives orientades a la lluita contra la Covid-19. L’objectiu és potenciar la solidaritat entre les empreses i els treballadors autònoms, creant un fons solidari que té la missió de captar recursos i vehicular-los per potenciar els aspectes següents:

  • La fabricació, compra o investigació, orientat a material, vacunes o sistemes de diagnòstic per a la lluita contra el coronavirus.
  • Accions orientades a ajudar les empreses/autònoms per poder aixecar o reactivar el seu negoci i accelerar la reactivació de l’economia.

En el primer cas s’establiran ajuts amb aportacions econòmiques directes, mentre que en el segon s’aportarà finançament per desenvolupar programes d’acció basats en l’assessorament i l’acompanyament per tal de mitigar els problemes plantejats.

La direcció de la corporació s’ha marcat com a objectiu que, en la mesura del possible, cap empresa tanqui; i això només és possible si la solidaritat conjunta es fa realitat. Per aquest motiu s’ha implementat el fons de solidaritat, com a nexe entre aquella part del teixit empresarial que vol contribuir amb la situació i aquella que lluita contra la Covid-19 o per no desaparèixer de l’economia.

Les aportacions al fons ja estan obertes a través del web de la Cambra de Barcelona (enllaç) i a hores d’ara s’han recollit més de 60.000€. A més, també està obert el període per presentar candidatures de projectes, així qualsevol empresa que estigui immersa en la lluita contra la Covid-19 o que vulgui aspirar a rebre algun ajut per poder reactivar el seu negoci podrà fer arribar la seva petició a través del següent enllaç.

Les aportacions i el pressupost destinat a cada projecte es faran amb la màxima transparència i l’espai en línia del coronavirus (enllaç) anirà actualitzant cada dia les aportacions rebudes al fons, així com també els projectes que aspiren a participar-hi i la contribució que se li dedicarà del fons.

De moment hi ha un projecte candidat: la Fundació Clínic Barcelona amb el projecte de respiradors i equipament d’emergència. La recepció de candidatures romandrà oberta fins el proper 30 de juny.

 Accions en xarxa per atendre les necessitats reals de l’empresariat

Aquesta línia d’actuació complementa les accions que des de fa dies està duent a terme la Cambra, bona part de les quals s’han pogut fer a partir de la difusió i de les demandes rebudes a través de les xarxes socials.

Per una banda, la de connectar empreses i usuaris per aconseguir en cadena solucionar problemes i aportar producció al sistema sanitari. Gràcies a aquesta acció, diversos hospitals de Catalunya han pogut rebre urnes de metacrilat per augmentar la seguretat a l’hora d’intubar pacients, s’ha contribuït a la fabricació de respiradors i s’ha cobert la demanada de material de protecció sanitari, entre d’altres.

I per altra banda, des de la corporació s’ha activat una línia d’ajuda per donar suport al teixit empresarial davant els problemes o inquietuds que pugui haver generat la situació excepcional. L’espai en línia de la Covid-19 disposa d’un formulari d’atenció que permet als empresaris/es i autònoms/es explicar la seva problemàtica i connectar amb equips de consultors per tal de rebre una atenció personalitzada.

Aquest sistema de resolució és gràcies a la involucració de diferents institucions com són, els més de 50 consultors sèniors de l’associació ASENCAT, que ajuden a resoldre i orientar les necessitats i possibilitats de reactivació del negoci. Un cop rebuda la petició, un dels consultors es posa en contacte directament amb la persona que demana aquest assessorament gratuït per atendre-la de forma personalitzada.

Així mateix, s’ha arribat a un acord amb el Col·legi de Graduats Socials de Barcelona que, a través dels seus col·legiats i col·legiades, assessoraran sobre tots aquells dubtes que fan referència als aspectes laborals.

La Cambra, a més, també ofereix setmanalment sessions webinar sobre temàtiques que poden ajudar les empreses en aquests moments, com aspectes tributaris i laborals, i la transformació digital.

Tota la informació sobre les accions que està desenvolupant la Cambra per ajudar les empreses i treballadors autònoms es pot trobar a:

Espai Covid-19www.cambrabcn.org/covid19

Fons de solidaritat Covid-19https://www.cambrabcn.org/covid19/fons-de-solidaritat

Explica’ns el teu problemahttps://www.cambrabcn.org/covid19/explicans-el-teu-problema