Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra obre una nova consulta per tenir una previsió de quants treballadors tenen intenció de desplaçar-se el proper dimarts 14 d’abril

Les respostes contribuiran al pla de desconfinament per a Catalunya, que està elaborant l’equip liderat pel doctor Oriol Mitjà.

09/04/2020

Barcelona, 9 d’abril de 2020.- La Cambra de Barcelona llança avui una nova consulta per tal de poder fer una estimació sobre quanta gent anirà presencialment als seus llocs de treball el proper dimarts 14 d’abril, un cop el confinament total s’hagi aixecat.

En concret, es preguntarà al teixit empresarial: A partir del 14 d’abril com penseu tornar a l’activitat empresarial i en concret al centre de treball? Podreu treballar des de casa o us desplaçareu? Els empresaris/es i els autònoms/es podran escollir entre un conjunt d’opcions, la que s’ajusta més a la seva realitat.

Les respostes contribuiran al pla de desconfinament que està elaborant l’equip de treball liderat pel doctor Oriol Mitjà. La Cambra està donant suport a aquest equip de treball, amb anàlisis econòmiques i estimacions, per contribuir a definir un pla per tornar de forma gradual a l’activitat econòmica. Els resultats que s’aconsegueixin en aquesta consulta permetran fer una estimació de quin escenari es contempla pel 14 d’abril i establir així les mesures de distanciament i de seguretat oportunes.

La corporació anima a tot el teixit empresarial a què expressin la seva posició prevista per dimarts al seu negoci, una resposta elevada a la pregunta permetrà treballar amb dades més realistes i abordar la situació amb més seguretat. A més que el suport de les empreses i els autònoms en aquest moment clau serà essencial per poder tornar amb garanties a un progressiva normalitat.

Què són les #ConsultesCambra?

Les #ConsultesCambra són una eina de participació que permet a la Cambra escoltar la veu de tot l’empresariat català i referendar posicionaments de la institució. Mitjançant preguntes multi resposta la corporació pot extreure una radiografia del que opina el conjunt de l’empresariat sobre temes d’actualitat econòmica.

El procés de consultes, que permet tenir més d’una consulta alhora, està obert a tot el conjunt d’empresaris/es i autònoms/es de Catalunya, i ofereix així la possibilitat que aquells que no estiguin a la demarcació de Barcelona puguin expressar la seva opinió sobre els temes consultats.

Per participar en les consultes serà necessari identificar-se la primera vegada amb el certificat digital que acrediti l’autenticitat i registri la partició en el procés. Un cop l’usuari s’hagi registrat, podrà votar amb un usuari i contrasenya.